Deelnemers aan de Asopos Driekamp op de Dwarswatering. | Foto: J.P. Kranenburg
Deelnemers aan de Asopos Driekamp op de Dwarswatering. | Foto: J.P. Kranenburg Foto: Johan Kranenburg

EasyFit wordt easyActive

fitness n EasyFit Leiderdorp heeft zich op 1 juni aangesloten bij fitnessketen easyActive. Daarmee verandert niet alleen de naam en uitstraling, maar ook de formule, meldt het management: "De slogan 'Jouw doel, onze missie!' is dan ook niet zomaar een nieuwe slogan; maar een vernieuwende visie op hoe fitness wordt aangeboden. De nadruk ligt bij easyActive niet op sporten, maar op het einddoel dat je samen met een trainer bepaalt. Door samen naar dat doel toe te werken blijven zowel de clubleden als de trainers gemotiveerd. Ieder behaald doel is weer een succesmomentje dat motiveert tot meer. Voor de manier waarop je je doel wilt behalen biedt easyActive diverse programma's waarbinnen iedereen naar eigen niveau en wensen wordt begeleid: in een groep, individueel of 1 op 1."

Kijk voor meer informatie op www.easyactive.nl.


Dwarswatering vol wedstrijdroeiers

roeien n Zo'n tweehonderd roeiploegen in alle categorieën streden zaterdag 3 juli op de Leiderdorpse Dwarswatering om de snelste tijden over 250, 500 en 1250 meter in de Northwace Asopos Driekamp.

Het zag er even naar uit dat de 34e editie van het jaarlijkse roeievenement niet door kon gaan vanwege de onweersdreiging. Het eerste blok moest afgelast worden, maar na de regenbui brak de zon door en is het uiteindelijk een erg geslaagde dag geworden. Er is hard gestreden op de Dwarswatering en de concurrentie tussen de uit het hele land afkomstige roeiteams was goed te voelen.

De organiserende Leidse (maar in Leiderdorp gevestigde) studentenvereniging Asopos De Vliet kon na afloop ook een winnaar uit eigen gelederen huldigen. Het team 'Smikkelbeer' kwam bij zowel de 250, de 500 als de 1250 meter als snelste over de finish en werd daarmee de terechte winnaar van het Heren Onervaren C4+ veld.

Alle uitslagen zijn te vinden op https://hoesnelwasik.nl/a3k/17.