De spelers van RCL doen er alles aan om het duel naar hun hand te zetten. Het mocht niet baten, ARC won met 6-2. | Foto: Frans Brocken
De spelers van RCL doen er alles aan om het duel naar hun hand te zetten. Het mocht niet baten, ARC won met 6-2. | Foto: Frans Brocken Foto: Frans Brocken

RCL blijft tweedeklasser

Voetbal n Alles blijft bij het oude. ARC handhaafde zich in de eerste klasse door zaterdag met 6-2 te winnen van RCL en dat impliceerde tegelijkertijd dat de Leiderdorpers ook volgend seizoen uitkomen in de tweede klasse. Met de vier goals marge mocht de inhaalrace van de Alphenaren geslaagd genoemd worden na de eerdere 4-2 nederlaag in de Bloemerd.

De strijd tussen de twee Racing clubs werd een nacompetitieduel om de vingers bij af te likken. De start was goed voor RCL. Nog maar net was de return gestart of het was al 0-1 voor de roodwitten. Guijt dribbelde wat en haalde droogjes uit. Maar kort daarna trok ARC-er Derek Prins de stand alweer gelijk.

RCL kwam onder druk te staan, al kreeg de bezoekende club zeker wel wat kansen. De voorsprong volgde echter voor de gastheren. Joey Lauhouh, die deze dag de sterren van de hemel speelde, ontdeed zich weer eens van zijn directe tegenstander Robin Brasker en middenvelder Thijs Timmermans wist wel raad met de voorzet (2-1). De thuisploeg leek vleugels te krijgen en met grote regelmaat moest RCL terug en alle zeilen bij zetten. In de slotminuten van de eerste helft kregen de Leiderdorpers nog twee kansen, maar konden die niet verzilveren. In de extra tijd viel alsnog de vierde goal van de middag, die op naam kwam van de ontketende Lauhouh.

Drie minuten na rust werd het zelfs 4-1. Reijneveld werd uitstekend bediend door alweer Lauhouh en het talent rondde gedecideerd af. Voor RCL zag het er vervolgens nog somberder uit omdat verdediger Nick van Bemmel geblesseerd moest afhaken. Dat nam niet weg dat RCL alsnog kansen kreeg om zich terug te knokken. Meer hoop bij de bezoekers kwam er zelfs ruim een kwartier voor tijd. Na defensief gestuntel kon Sem Overduin er vandoor en Prins stak daar opzichtig een stokje voor. Tommy Sinteur mocht aanleggen en de nummer elf faalde niet: 4-2.

Op dat moment kon het weer alle kanten op. Maar bij de eerste de beste aanval van ARC kwam RCL vet in de problemen. Overduin zou hands hebben gemaakt, wat de middenvelder na afloop stellig ontkende. Ook de grensrechter aan die kant zou een gebaar hebben gemaakt dat de bal niet op de hand zou zijn gekomen, maar scheidsrechter Ibrahim Virancikli meende toch een elfmetertrap uit te moeten delen. Tot overmaat van ramp werd Overduin weggestuurd en moest RCL verder met tien man. Maarten Reijneveld bleek geen last te hebben van zenuwen en liet Bontje kansloos. Voor RCL werd het vervolgens nog erger. De inmiddels gewisselde Sinteur werd vanaf de bank heengezonden, vanwege getoond verbaal ongenoegen.

Terwijl de emoties bij RCL hoog opliepen werd het ook nog eens 6-2. Nu snelde Lauhouh langs Braskers vervanger Max Glasbeek en werd er een overtreding gemaakt die leidde tot de derde pingel van de middag. Reijneveld had geen enkele moeite om ook dit presentje uit te pakken.

En zo likt RCL zijn wonden en mag onder de leiding van Stefan Luycks komend seizoen voor de derde maal een gooi doen naar het kampioenschap in de tweede klasse.

Bron: Leidenamateurvoetbal.nl/Hennie Kanbier

Afbeelding