Afbeelding
Foto: PR

NIEUWS OVER DE MIDZOMERLOOP

Vrijdagavond 30 juni wordt de Leiderdorpse MidZomerLoop gehouden. Een kleinschalige loop, bedoeld voor iedereen die op een gezellige en ongedwongen manier een persoonlijke prestatie wil leveren. Om de week vindt u op deze plek nieuws over de MidZomerLoop 2017.

Gezondheid en Cooper Test

Bewegen is goed voor de gezondheid en helpt om fit te zijn en te blijven. Daarom wordt er veel gesport in clubverband en op de sportscholen. Maar er zijn ook mensen die liever individueel aan sport doen. Zie het aantal sportfietsers en de vele hardlopers maar eens die dagelijks buiten bezig zijn. Ook hebben we twee weken geleden weer kunnen zien hoe populair hardlopen is, toen de Leiden Marathon ons dorp aandeed.

Op vrijdagavond 30 juni zouden wij veel van die lopers graag terug zien bij onze MidZomerLoop. Natuurlijk is deze loop kleinschaliger dan die marathon, maar wat faciliteiten betreft beslist niet minder. Een leuke en gezellige loop door sportpark de Bloemerd, een stukje Leiderdorp en de Boterhuispolder. Als u vooringeschreven hebt, kunt u na afloop zelfs nog nagenieten van de traditionele gratis barbecue.

Maar dat is niet alles. Voor niet-ervaren hardlopers is er een mogelijkheid om te testen waar men qua fitheid en uithoudingsvermogen staat. Zaterdagochtend 10 juni kunt u om 09.30 uur op de schaats- en skeelerbaan van de Leiderdorpse IJsclub aan de Boomgaardlaan deelnemen aan een conditietest, de zogenaamde Coopertest. De ochtend wordt begonnen met een gezamenlijke warming-up om de spieren los te maken, waarna men met de test kan beginnen. Die houdt in dat men probeert in 12 minuten tijd in eigen tempo een zo groot mogelijke afstand af te leggen. Tellers houden bij hoeveel ronden u binnen die tijd op de 400 meter baan aflegt. Vervolgens wordt met behulp van tabellen, die rekening houden met leeftijd en sekse, gekeken hoe uw conditie er voor staat.

Deze test wordt georganiseerd door de loopgroep van vanDriel.sports, die de deelnemers begeleidt tijdens de test. Iedereen is welkom om er aan deel te nemen, ook wie niet mee doet met de MidZomerLoop. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname, wel wordt na afloop een vrijwillige bijdrage aan het spaarvarken van de IJsclub-gastheren op prijs gesteld voor de door hen gewenste afwasmachine. Verder moet opgemerkt worden dat deze test niet direct geschikt is voor mensen die geen of zeer weinig lichaamsbeweging hebben.

Natuurlijk hopen we dat het mee doen aan deze test een uitdaging is om ook aan de loop deel te nemen, of dat nu de 6 of de 10 km betreft. Twintig dagen voor de 10e editie van de MidZomerLoop is dit immers een prima momentopname van uw conditie en een stimulans om er op vrijdagavond 30 juni bij te zijn.

Voor verdere informatie: www.midzomerloop-leiderdorp.nl