Genieten van een amuse met bijpassend glas wijn bij IJscafé Danice. | Foto: J.P. Kranenburg
Genieten van een amuse met bijpassend glas wijn bij IJscafé Danice. | Foto: J.P. Kranenburg Foto: Johan Kranenburg

Ruim 200 deelnemers bij derde Amuse-notenpad

evenement n De groei zit er in bij het Amuse-notenpad. De derde editie, die zondag 4 juni plaats vond, was met ruim tweehonderd deelnemers de drukste tot nu toe. "Er is plek voor maximaal 250 mensen, dus we kunnen nog even doorgroeien", zegt organisator Annemiek de Groot enthousiast.

Bij het Amuse-notenpad leggen liefhebbers van muziek, wijn en hapjes te voet of met de fiets een eigen gekozen route af langs negen horecagelegenheden, verspreid over heel Leiderdorp. Bij ieder daarvan kunnen ze genieten van live muziek, een amuse en een bijpassend glas wijn.

Alles zat mee op eerste Pinksterdag om er weer een gedenkwaardig evenement van te maken. Het was heerlijk weer en de hapjes plus drankjes vielen uitstekend in de smaak. "Op elke locatie hebben de chefs echt hun best gedaan er iets bijzonders van te maken", prijst De Groot. En dan waren er ook nog de muzikanten op iedere pleisterplaats. "Je hebt wel meer amuse-tochten in het land maar nooit met live muziek, dat maakt dit Leiderdorpse evenement uniek", weet De Groot. Aan het eind van de middag maakten vele deelnemers gebruik van de gelegenheid gezellig na te praten bij De Hollandsche Tuyn. Vanzelfsprekend met een hapje, een drankje en muziek.

Alvast voor in de agenda: het 4de Amuse-notenpad vindt plaats op zondag 3 juni 2018.