Afbeelding
Foto: PR

ProviCare tien jaar

Zakelijk n Deze maand is het tien jaar geleden dat Caroline Provily haar eigen schoonheidssalon startte aan de Hoofdstraat 84c in Leiderdorp. Het was destijds een hele stap, maar ze heeft er geen moment spijt van gehad. Ze noemt zichzelf "een hele tevreden ondernemer, die staat voor veel passie voor haar vak en dat met heel veel plezier uitdraagt!".

Dat Caroline schoonheidsspecialiste zou worden, was onvermijdelijk. "Als meisje van ongeveer 11 jaar werd mij gevraagd een stukje te schrijven in de schoolkrant over wat ik later wilde worden. En eigenlijk wist ik het al! Een eigen modezaak , schoenenwinkel, zuster, werken in een drogisterij, maar het liefst toch schoonheidsspecialiste", vertelt ze.

Ze startte als 16-jarige bij drogisterij Schouten in Leiderdorp en werkte daarna geruime tijd als verkoopster in een parfumerie winkel. "Allebei banen waarin ik het prima naar mijn zin had, maar toch begon het idee om voor mezelf te beginnen te kriebelen. Niet zo vreemd, aangezien ik opgegroeid ben in een ondernemersgezin."

Toen ze haar keuze eenmaal had gemaakt, ging ze er ook voor. Naast haar baan en het gezin dat ze inmiddels had, volgde ze een opleiding voor schoonheidsspecialiste. Dat alles leidde tot de opening van ProviCare in 2007.

hannah

Toen Caroline startte met haar eigen zaak, besloot ze te gaan werken met het merk hannah. "Een prachtig merk dat vooral bekendheid heeft gekregen vanwege huidverbetering door onder andere bindweefselmassage. Bij het bedrijf heb ik mijn kennis enorm kunnen verdiepen via interne opleidingen. Inmiddels mag ik mij binnen hannah 'specialist in huidverbetering' noemen", zegt Caroline trots.

Omdat ze zoveel passie heeft voor ons grootste orgaan - onze huid – heeft ze binnen haar vakgebied ook een opleiding dermatologie afgerond. En ze is nog lang niet klaar met leren. "Dit najaar wil ik beginnen met een vervolgopleiding. Door deze kennis is het constateren van verdachte huidaandoeningen makkelijker te herkennen en kan ik de betreffende persoon doorverwijzen naar de huisarts of een dermatoloog."

Ter ere van het jubileum geeft Caroline nog tot en met 10 juni mooie kortingen op hannah producten. Kijk op de website www.provicare.nl voor alle informatie.


Sandra Kaltenecker stopt met ZKappers kapsalon

zakelijk n Na 25 jaar van ondernemerschap stopt Sandra Kaltenecker met haar ZKappers kapsalon op winkelcentrum Santhorst in Leiderdorp.

"Het verschuiven van de winkelpanden op het winkelcentrum, dat nu na tweeënhalf jaar toch echt gaat gebeuren, houdt in dat ik een hele nieuwe salon zou moeten neerzetten. Dat betekent een flinke investering en heel veel werk. Voor mij is dat een te grote stap, zeker omdat ik wat gezondheidsklachten heb die het kapperswerk fysiek erg zwaar maken", legt Sandra uit."Het heeft wat traantjes gekost, maar ik heb de keuze gemaakt te stoppen met mijn salon. Die gaat wel gewoon verder, als Team Kappers op de Van Diepeningenlaan 13. Al mijn meiden hebben daar een baan aangeboden gekregen waarmee mijn enige wens vervuld is: een nieuwe toekomst voor hen."

Sandra verzekert dat Team Kappers een mooi concept biedt met veel mogelijkheden

Sandra aan het werk in haar kapsalon. | Foto: C.v.d. Laan

voor de klanten. "Het wordt een nieuwe salon met een vertrouwde touch." Sandra start zelf een nieuwe carrière als docent en examinator aan een kappersopleiding.

ZKappers blijft geopend tot en met zaterdag 17 juni. De week erna laat Danielle Bontebal met haar salon Team Kappers een frisse wind over het plein aan de Van Diepeningenlaan waaien.

Sandra: "Ik wil hierbij alle klanten die al die jaren vertrouwen in ZKappers (voorheen Hairmaxx Santhorst) en mij hebben gehad onwijs bedanken. Ik heb geweldige jaren gehad!"

Afbeelding