Rick Melissen:
Rick Melissen: "Het belangrijkste voor mij is dat de mensen het nummer kunnen waarderen, dat ze vinden dat ik het origineel recht heb gedaan." Foto: Esther Luijk

Rick Melissen steekt gouwe ouwe in nieuw en dansbaar jasje

interview n Twee jaar geleden is het alweer dat Rick Melissen zijn debuutnummer 'Hoe jij het leven leeft' uitbracht. Daarna werd het, door persoonlijke omstandigheden, stil rondom de Leiderdorpse zanger van het Nederlandse lied. Tot een maand geleden. Melissen stak een alom bekend nummer van Boudewijn de Groot, 'Avond', in een nieuw en dansbaar jasje.

Tekst en foto: Esther Luijk

Hoe jij het leven leeft van twee jaar geleden, bestond uit zelfgeschreven muziek en tekst en deed het goed bij het publiek. Toch besloot de Leiderdorpse zanger dit keer te gaan voor een cover. "Avond leent zich goed om te coveren. Iedereen kent de tekst en veel mensen kunnen zich erin vinden; het spreekt veel mensen aan. Voor in de kroeg en op feestjes was het alleen net iets te langzaam, dus heb ik er samen met de studio een dansbare versie van gemaakt."

Positieve reacties

De nieuwe single is in een maand al ruim 7000 keer bekeken op YouTube en wordt volop gedraaid bij de lokale radiozenders. Melissen is blij met de positieve reacties. "Het is toch maar afwachten altijd. Je hoort wel eens dat mensen vinden dat je bepaalde nummers met rust moet laten en er niet aan moet gaan sleutelen. Avond is misschien ook wel zo'n nummer, maar de reacties zijn gelukkig erg positief. Het belangrijkste voor mij is dat de mensen het nummer kunnen waarderen, dat ze vinden dat ik het origineel recht heb gedaan."

Enorm breed repertoire

De zanger treedt regelmatig op met zijn eigen nummers en vult zijn setlist dan aan met bekende Nederlandstalige hits van bijvoorbeeld Peter Beense en André Hazes. Van ballad tot après-ski, hij heeft het allemaal in zijn repertoire. "Veel mensen zeggen dat dat mijn kracht is. Ik heb zo'n breed assortiment aan nummers dat ik overal neergezet kan worden, van voetbalkantines tot bruiloften. Ik kom overal en dat is heel erg leuk!"
Melissen hoopt dat zijn nieuwe nummer hem meer bekendheid en nog meer optredens oplevert. "Over aandacht heb ik zeker niet te klagen hoor. Het eerste nummer heeft me heel wat bekendheid opgeleverd, maar nog lang niet iedereen kent me. Daar wil ik graag verandering in brengen!"

De Leiderdorper is niet van plan nu weer twee jaar niets van zich te laten horen. "Ik ga de komende tijd sowieso lekker veel optreden en ik hoop ook dit jaar nog mijn derde single uit te brengen. Ik ga hard aan de slag, dus houd me in de gaten!"

Meer informatie over Rick Melissen is te vinden op zijn website www.rickmelissen.nl