Vrijwilligers gezocht

PLUSPUNT n Deze rubriek is samengesteld door Pluspunt voor Welzijn en Dienstverlening. Voor algemene vragen op het gebied van vrijwilligerswerk kunt u terecht bij Pluspunt, tel. (071) 5413536, tussen 9.00 en 12.00 uur of via info@pluspuntleiderdorp.nl.

Activiteitencentrum Gading biedt dagbesteding aan mensen met een beperking. Voor diverse activiteiten zijn vrijwilligers welkom!

Wandelen - Bent u sportief en houdt u van wandelen? De cliënten wandelen graag met u mee! Sommige cliënten kunnen zelfstandig lopen maar zoeken een 'maatje' voor de gezelligheid, anderen zijn rolstoel gebonden en zoeken iemand die hen kunnen duwen. Wanneer: van 12:45 tot 13:30 op maandag t/m vrijdag. Eén middag zou al fijn zijn.

Groenteam - Elke vrijdag tussen 10.00 en 12.00 uur vormen gaan vijf cliënten van Gading en een professionele begeleider op pad en zorgen er samen voor dat de omgeving rondom winkelcentrum Winkelhof er weer schoon en aantrekkelijk uitziet. We zijn op zoek naar een vrijwilliger die dat net als wij belangrijk en leuk vindt om met deze gezellige groep op pad te gaan, soms ook om een rolstoel te duwen.

Computeractiviteit - Welke computervaardige en sociale vrijwilliger kan onze cliënten ondersteunen? Een spel opstarten, een webpagina openen, helpen met het typen of doorlezen van teksten, gezamenlijk koffie drinken en helpen bij vragen. Voor diverse ochtenden (10-12 u) en/of middagen (13:30-16 u).

Meer informatie: Esther Trago, T. (071) 5898202, E. esther.trago@gemiva-svg.nl

Sport@Gading zoekt vrijwilligers die mensen met een beperking maandag, woensdag of vrijdag willen ondersteunen bij het fitnessen of zwemmen.

Meer informatie: Jaimy van der Louw, T. (071) 589110, E. sportgading@gemiva-svg.nl

Stichting Terminale Thuiszorg Leiden e.o. zoekt vrijwilligers die het mede mogelijk maken voor mensen in hun laatste levensfase om deze thuis in de eigen vertrouwde omgeving af te sluiten. Als vrijwilliger wordt u ingezet om familie en mantelzorger(s) te ontlasten. U neemt de zorg dan enkele uren over zodat familie even tijd voor zichzelf heeft. Uw taak is aanvullend op die van de mantelzorger(s) en de thuiszorg. U volgt trainingen en krijgt ondersteuning om dit werk te kunnen doen.

Meer informatie: Annette Kemerink, coördinator, T. 06-51002071, E. terminalethuiszorg@gmail.com, W www.terminalezorg.vptzleiden.nl

Woonlocatie Octogoon in Leiderdorp zoekt een maatje voor een cliënte. Cliënte (47jr., rookt) heeft beperkingen als gevolg van niet aangeboren hersenletsel. Ze vindt het letterlijk en figuurlijk moeilijk om in haar eentje de drempel over te stappen en naar buiten te gaan. Dit is jammer want ze kan doorgaans enorm genieten van een kleine wandeling, winkelen, een etentje of een bioscoopbezoek. "Gewoon iets samen doen met zijn tweeën is veel gezelliger", zegt ze regelmatig. Cliënte heeft daarin meer stimulans nodig in de vorm van een maatje die het initiatief neemt en mogelijk elke week of om de week iets met haar afspreekt.

Meer informatie: Monique Otten, Woonlocatie Octogoon Leiderdorp, T. (071) 5898613, E. octogoon@gemiva-svg.nl

Hospice De Mare zoekt vrijwilligers die het team van verpleegkundigen willen ondersteunen bij de zorg rondom de gasten in de laatste levensfase. Ervaring is fijn maar niet noodzakelijk. Alle vrijwilligers worden geschoold in zorg en begeleiding van de terminaal zieke mens. Ondersteun je liever op een andere manier? Wij zoeken ook mensen die handig zijn met ICT, klusjesmannen/-vrouwen, mensen met groene vingers, mensen met een fijne voorleesstem, mensen die graag een wandelingetje maken met de gast, of gewoon 'er zijn' .

Meer informatie: Annemarlies Huizinga, manager van Hospice De Mare, E. annemarlies.huizinga@marente.nl, T. 06-13772752 of Hospice De Mare, T. (071) 5162560.

Home start, een programma van Humanitas, zoekt vrijwilligers, die opvoedingsondersteuning, praktische hulp en emotionele steun bieden aan ouders met tenminste één kind t/m 6 jaar. De vrijwilligers bezoeken de gezinnen een halve dag per week tijdens een periode van ongeveer een half jaar tot een jaar. Wat biedt Home-Start? Maatschappelijk zinvol werk, gecertificeerde cursus, goede begeleiding en deskundigheidsbevordering, gezelligheid / collega's, onkostenvergoeding en verzekering, levenservaring verbreden.

Meer informatie: Örpen Duregger, coördinator van Home-Start Leidse regio, T. (071) 5722700, E. o.duregger@humanitas.nl, W. www.home-start.nl

SAAAMEN zoekt een toneelvrijwilliger. Het project SAAAMEN is een samenwerkingsverband tussen Pluspunt, Gading en Activite, gericht op het aanbieden van dagbesteding op maat. In dit kader wordt met een groep van zes cliënten elke vrijdagochtend van 9.30 tot 12.00 uur een losse les toneel uit een boek doorgenomen en in beeld gebracht. Het is een enthousiaste groep. Voor de vrijwilliger gaat de voorkeur uit naar een vrouw die het leuk vindt deze groep aan te sturen en affiniteit ofwel ervaring heeft met toneel.

Meer informatie: Ilja de Groot T. 06 46842818 of T. saaamen@gemiva-svg.nl

Pluspunt zoekt coördinatoren voor de concert/theaterclub. Pluspunt organiseert eens per maand, behalve in juli en augustus, bezoeken aan een concert of theatervoorstelling voor mensen die dat zelf niet kunnen / willen realiseren. De concerten of theatervoorstellingen worden uitgezocht door coördinatoren en er wordt gereisd met openbaar vervoer. Als deelnemers niet in staat zijn zelfstandig te reizen wordt er een chauffeur gezocht die hen vervoert. Voor deze concert en theater club zoeken wij een of meerdere coördinatoren. De functieomschrijving vraagt zelfstandigheid om een programma samen te stellen voor 3 concert/theater bezoeken, reserveringen maken, deelnemers inschrijven, goede bereikbaarheid, contacten leggen en een helpende hand bieden.

Meer informatie: Gwendolyn van der Ven (Pluspunt), T. (071) 5413536, E. info@pluspuntleiderdorp.nl

Pluspunt zoekt een coördinator voor de Opstapbus. Pluspunt organiseert tweemaal per maand, behalve in juli en augustus, uitstapjes voor mensen met een slechte mobiliteit en dat zelf niet kunnen/ willen realiseren. De reisdoelen, bijvoorbeeld naar een tuin of winkelcentrum, worden uitgezocht door een coördinator. Er wordt gereisd met een personenbus van Huurmij, bestuurd door een vrijwilliger van Pluspunt. Een begeleidster zorgt voor de passagiers. Deze uitstapjes vinden plaats op donderdagmiddag 2 keer per maand in de even weken. De deelnemers worden opgehaald tussen 13.00 en14.00 uur en naar de bestemming gereden. De coördinator stelt een programma samen van zes uitjes per kwartaal en plant hiervoor de chauffeurs, begeleiders en deelnemers in. Hij/zij reserveert de bus, houdt telefonisch contact met de deelnemers.

Meer informatie: Gwendolyn van der Ven (Pluspunt), T. (071) 5413536, E. info@pluspuntleiderdorp.nl