De leerlingen vormen een lang lint rond de school aan de Leeuweriklaan. | Foto: J.P. Kranenburg
De leerlingen vormen een lang lint rond de school aan de Leeuweriklaan. | Foto: J.P. Kranenburg Foto: Johan Kranenburg

Leerlingen omspannen school

rekenchallenge n Hoeveel leerlingen nodig zijn om, hand in hand, om het hele schoolgebouw van Daltonschool De Leeuwerik te staan? Dat zocht de Leiderdorpse basisschool vorige week woensdag uit door een simpele test: om twaalf uur vormden de kinderen een enorm hand-in-hand lint rond de school.

De proef hoorde bij de eerste Rekenchallenge van de school: één van de midden- en bovenbouwgroepen daagt de andere uit om een opdracht zo goed mogelijk uit te rekenen. Groep 7b trapte af en wilde weten hoeveel leerlingen om de school passen. In de afgelopen weken zijn alle groepen druk bezig geweest om zo goed mogelijk uit te rekenen hoeveel het er zullen zijn. Hoe groot is de spanwijdte van een gemiddelde leerling? Hoeveel meter is de omtrek van de school? Allemaal van belang om zo dicht mogelijk in de buurt van het juiste aantal te komen. Groep 8a kwam na uitgebreid rekenwerk uit op 124 leerlingen, en zat daarmee vlakbij het aantal dat daadwerkelijk nodig bleek: 121. Waarmee de achtstegroepers een heerlijke taart wonnen.


Fons van Beukering start eigen makelaarskantoor

zakelijk n Na ruim 30 jaar in het familiebedrijf te hebben gewerkt alsnog je eigen bedrijf opzetten, dat zullen er niet veel doen. Fons van Beukering (60) deed dat wel. Sinds 1 januari is Fons van Beukering Makelaars als zelfstandig makelaarskantoor van start gegaan. De reden om deze stap te zetten? "Ik wil op meer actuele wijze mijn werk voortzetten en dit nieuwe kantoor biedt meer mogelijkheden om beter in te spelen op de markt."

Met een iets andere naam op de gevel en een hele nieuwe uitstraling is Fons van Beukering Makelaars is gevestigd op het vertrouwde adres aan de Statendaalder. "Mijn broers en ik hebben het bedrijf als het ware gesplitst. Ik neem het Leiderdorpse kantoor voor mijn rekening en zij de vestiging in Leiden. We blijven ook allemaal onze eigen klanten bedienen."

Er verandert dus niet veel voor kopers en verkopers? "Als het goed is wel. We gaan veel meer gebruik maken van hedendaagse middelen, zoals social media en led-schermen in ons kantoor, om het aanbod nóg beter onder de aandacht van potentiële kopers te brengen."

Ook wordt veel aandacht besteed aan de presentatie van een woning. Zo wordt de mogelijkheid geboden om een verkoopstyliste in te schakelen. Fons: "Haar motto is 'de eerste indruk is de beste kans voor een woning'. Zij geeft tips en adviezen over de inrichting en accessoires om met die eerste indruk ook daadwerkelijk een goede verkoopkans te creëren. De fotograaf brengt vervolgens de woning zo mooi, maar ook reëel mogelijk in beeld. Eventueel kan hij ook hoogtefoto's of dronebeelden maken."

Bouwadvies

Fons en zijn team bedienen niet alleen de Leiderdorpse markt. Zijn wortels liggen in Leiden en zelf woont hij in het centrum van de Sleutelstad. Hij heeft dan ook een voorliefde voor oude panden en ander erfgoed en was verantwoordelijk voor de restauratie van een monumentaal pand. Zijn familie is al generaties lang actief de bouw en Fons werkte in zijn jonge jaren veel in de bouwpraktijk. Een goede basis om antwoord te kunnen geven op bouwkundige vragen dus. Die ervaring deelt hij graag met zijn klanten. Advies over het bouwproces en eventuele vergunningen krijgen ze er gratis bij.

Persoonlijk contact

Het team van dit nieuwe kantoor bestaat – naast de naamgever – uit makelaar Chris Romijn, officemanager Loes van Dulken en binnendienstmedewerker Johannes Bijleveld. "Met dit kleine team bieden we de klant de aandacht die hij verdient. Ondanks alle digitale middelen blijft persoonlijk contact toch het belangrijkst in de makelaardij."

Fons van Beukering (rechts) met zijn medewerkers. | Foto: J.P. Kranenburg