In een regen van confetti wordt het Olympusgebouw officieel geopend. | Foto: J.P. Kranenburg
In een regen van confetti wordt het Olympusgebouw officieel geopend. | Foto: J.P. Kranenburg Foto: Johan Kranenburg

'Het is echt ons gebouw geworden'

opening n Met het lostrekken van een grote strik boven de centrale trap openden directielid Michael Speiser van Olympus Europa, algemeen directeur Henk Braat van Olympus Nederland en burgemeester Laila Driessen vorige week dinsdagmiddag het nieuwe Olympus bedrijfspand aan de Simon Smitweg in Leiderdorp.

Het opvallende, transparante en 100 procent klimaatneutrale gebouw is al sinds 30 maart dit jaar in gebruik, zodat Braat kon vertellen dat het er prettig werken is. "Het is echt óns gebouw geworden", zei hij tevreden. "Nu moet het pand voor ons gaan werken, door indruk te maken op onze klanten."

Olympus Nederland, een toonaangevende fabrikant van innovatieve optische en digitale apparatuur voor gezondheidszorg en consumentenelektronica, was voorheen gevestigd in Zoeterwoude maar was hard toe aan een nieuw onderkomen. Een lange zoektocht naar een geschikte locatie eindigde een jaar of twee geleden in Leiderdorp, waar nog plek vrij was op bedrijventerrein Vierzicht, pal naast de A4. Een ideale plek qua bereikbaarheid en zichtbaarheid, benadrukte Braat.

Burgemeester Driessen, die samen met alle vier de Leiderdorpse wethouders naar het openingsfeestje van de buren - het Olympusgebouw ligt schuin tegenover het gemeentehuis -was gekomen, stak haar blijdschap over de komst van de multinational naar Leiderdorp niet onder stoelen of banken. Olympus past perfect binnen de zogeheten vitaliteitsboulevard en brengt met 140 werknemers ook nog eens een flink stuk werkgelegenheid naar de gemeente, prees ze. Nog een pluspunt had ze gevonden op de website van het bedrijf. "Ik zag dat u graag lokale activiteiten ondersteunt. Daar heb ik hier een hele lijst van, met het Doeshavenconcert van 30 juni bovenaan", zo tipte ze de directie.