V.l.n.r: Rien van der Vlies, loco-burgemeester Kees Wassenaar en Magda van der Vlies.
V.l.n.r: Rien van der Vlies, loco-burgemeester Kees Wassenaar en Magda van der Vlies. Foto: Frans Brocken

Schoenen zonder pijn

informatiedag n Bij de Beterlopenwinkel aan de Splinterlaan 158 in Leiderdorp is zaterdag 27 mei van 10.00 tot 16.00 uur een informatiedag van het schoenmerk Solidus. Dit Duitse merk heeft als motto: 'Gezonde voeten gezond houden en pijnlijke voeten het gaan en staan vergemakkelijken'.

Een naadje precies op die voetknobbel, stug leer dat niet meegeeft, knellende kleine teen, vormloze elastische schoenen, een verkeerde wijdte- of lengtemaat waardoor je voet sloft in de schoen. Al deze factoren dragen bij aan pijnlijke voeten én aan een kast vol ongedragen schoenen.

Solidus heeft de oplossing: hier worden schoenen met ultrazacht leer, extra zachte voering en ondersteunende veerkrachtige voetbedden gemaakt. Het zorgt ervoor dat ook reumatische, gevoelige en diabetische voeten kunnen genieten van vlotte sneakers, sandalen en slippers. Voor de allergevoeligste voeten is de Solicare-Soft lijn ontwikkeld: dit schoeisel bevat niet alleen een huidvriendelijke, superzachte binnenzool, maar tevens een polstering van de gehele schoen. De zachte tongvulling geeft ook nog eens een ontlasting van de wreefzone.

De schoenen zijn niet alleen comfortabel maar ook modieus want Solidus staat voor eigentijdse kleur- en textuur combinaties, handige klittenbanden en trendy materialen. Nieuw zijn de veterschoenen en sneakers die tevens voorzien zijn van een ritsje zodat het makkelijker is ze aan te trekken.

Geïnteresseerden kunnen zaterdag binnenlopen en de Solidus schoenen uitproberen. Van iedere voet wordt een scan gemaakt en de begeleiding van deskundige adviseurs wordt kosteloos aanboden. Op deze dag is ook een consulent van Solidus aanwezig in de winkel die alle ins-en-outs kan vertellen over de speciale eigenschappen van dit schoenenmerk.