Op het schoolplein stond een versierde kar klaar voor juf Agnes de Koning. | Foto: PR
Op het schoolplein stond een versierde kar klaar voor juf Agnes de Koning. | Foto: PR Foto: PR

Bedrijfspand gesloten na vondst hennepkwekerij

politie n In een pand op het bedrijventerrein Lage Zijde aan de Achthovenerweg in Leiderdorp heeft de politie een hennepkwekerij ontdekt. In het bedrijfspand werden in totaal 215 hennepplanten en bijna 2400 hennepstekjes in beslag genomen.

De hennepplanten en de stekjes zijn samen met de aangetroffen apparatuur vernietigd. Op last van burgemeester Driessen is het pand sinds maandag 15 mei afgesloten en verzegeld. Een half jaar lang, tot 15 november, is het verboden het pand te betreden. Met deze tijdelijke sluiting wil de gemeente Leiderdorp een eind maken aan drugsgerelateerde activiteiten vanuit deze locatie. De eigenaar van het perceel is vooraf per brief geïnformeerd.

Drugs gaan gepaard met overlast en criminaliteit. De gemeente Leiderdorp en de politie gaan dit zoveel mogelijk tegen. De hulp van inwoners helpt daarbij. Ervaart u drugsoverlast? Neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900 – 8844. Wilt u liever anoniem blijven? Neemt u dan contact op met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Deze onafhankelijke meldlijn stuurt de meldingen daarna door naar de politie.


Boodschappenbus

Pluspunt n Voor inwoners van Leiderdorp die niet meer zelfstandig naar Winkelhof kunnen maar daar graag nog eens zouden willen winkelen, laat Pluspunt elke tweede donderdag van de maand de Boodschappenbus rijden. De eerstvolgende keer is donderdag 8 juni.

Wie mee wil, moet zich uiterlijk een week van te voren aanmelden. Passagiers worden rond 14.00 uur thuis opgehaald. In Winkelhof winkelt iedereen zelfstandig. Er wordt op een afgesproken tijd en plaats verzameld waarna de passagiers rond 16.00 uur weer thuisgebracht worden. Wie behoefte heeft aan begeleiding in Winkelhof, kan dit doorgeven bij Pluspunt. Er wordt dan gezocht naar een vrijwilliger.

De kosten bedragen € 5,00 per keer.

Aanmelden voor donderdag 8 juni kan tot uiterlijk donderdag 1 juni 12.00 uur bij Pluspunt, tel. (071) 541 35 36 of e-mail info@pluspuntleiderdorp.nl.


Kwart eeuw voor de klas

Zilver n Een dag vol verrassingen, zo kan het zilveren jubileumfeest van juf Agnes de Koning op donderdag 18 mei het best worden samengevat. Een kwart eeuw al staat de juf voor de klas op de Gomarusschool in Leiderdorp. Talloze kleuters heeft ze begeleid bij de eerste stappen op hun schoolloopbaan. Lange tijd werkte ze daarbij samen met haar duo-collega Joke Flikweert. Die komt haar – uiteraard onaangekondigd – op de jubileumdag thuis ophalen. Een goed gevulde ontbijtmand neemt ze mee als surprise: samen starten ze zo de feestdag.

Op school staan de juf nog veel meer verrassingen te wachten: een versierde kar, alle kinderen op het schoolplein met vlaggetjes in hun hand en een feestelijk schoolgebouw. In het speellokaal wordt het cadeau (vijf liedbundels) overhandigd door twee oud-leerlingen die in 1992 bij – toen nog – juf Boot in de klas zaten en door hun kinderen die nu les krijgen van juf De Koning-Boot.

Daarna mag de juf háár verrassing vertellen: ze gaat met de hele school een dag uit naar Avifauna; net als bij de eerste schoolreis voor de kleuters in 1992. In Avifauna is het volop genieten van de vogels, de speeltuin en het mooie weer. Weer bij school aangekomen wacht nog een surprise. Iedereen krijgt een ijsje uit de Oud-Hollandse ijskar die op het schoolplein staat.

Als de kinderen naar huis zijn is het feest nog niet afgelopen: in de gemeenschapsruimte staat een heerlijke high tea klaar voor jubilaris en haar collega's.