Afbeelding
Foto:

Job Buddy Leiderdorp is een initiatief van en door Leiderdorpse ondernemers, ondersteund door de gemeente Leiderdorp. Doel is om gezamenlijk

werkzoekenden in Leiderdorp sneller aan een baan te helpen. De drijvende krachten achter Job Buddy zijn Astrid Selier van Stimulanszz, die ook de coördinator is, en René van Giezen van 071media plus. Iedere maand praten zij u via deze rubriek bij over het project.

In deze aflevering een vooruitblik naar de volgende groep werkzoekenden die met buddy's aan de slag gaan en een terugblik van een deelnemer aan Job Buddy Leiderdorp die inmiddels een baan heeft gevonden.

Nieuwe groep van start

In september zijn we alweer een jaar actief met Job Buddy Leiderdorp. De derde groep gaat in juni van start. Twaalf werkzoekenden, woonachtig in Leiderdorp, gaan dan samen met hun buddy op zoek naar hun droombaan.

De startbijeenkomst voor deze nieuwe groep wordt gehouden op donderdag 15 juni in het gemeentehuis van Leiderdorp. Tijdens deze bijeenkomst zal Astrid Selier uitleg geven over de werkwijze van Job Buddy en maken de deelnemers en buddy's kennis met elkaar. Meteen de week daarop zal Astrid de sollicitatietrainingen verzorgen en wel op 20 en 27 juni bij Area071. De trainingsruimte, koffie en thee wordt kosteloos door Area071 aangeboden. Tijdens de training is er aandacht voor personal marketing, netwerken met LinkedIn, het schrijven van een korte, sterke motivatiebrief en het CV. Tevens worden sollicitatiegesprekken geoefend.

Ook de buddy's zijn van harte welkom bij de training. Het is een leuke manier om met elkaar deze dag mee te maken en vanuit de informatie met elkaar een start te maken.

Op 22 juni is er een speciale buddy-avond. Buddy's krijgen coachingvaardigheden aangereikt en er worden tips gegeven over hoe je als buddy te werk kunt gaan. De ervaren buddy's kunnen op basis van hun ervaring kennis uitwisselen en elkaar ondersteunen.

Op 11 mei en 8 juni van 17.00 uur tot 18.30 uur houden we weer de maandelijkse Job@Park. Dit is een informele borrel die gehouden wordt bij Brasserie park. Ontmoeten en netwerken onderling en met de sponsorende ondernemers staat hierbij centraal. Het is een open inloop voor alle deelnemers van alle groepen. Een mooie gelegenheid voor de deelnemers die in juni gaan starten om kennis te maken met deelnemers van de voorgaande groepen. Brasserie Park sponsort Job@Park en biedt het eerste drankje gratis aan.

Ervaringen van een werkzoekende

Henk Ensink heeft meegedaan in de tweede groep en heeft inmiddels een baan gevonden als ICT'er bij het CBR. Hij vertelt het volgende over zijn ervaring met Job Buddy: "Job Buddy heeft mij de gelegenheid geboden om in een veilige omgeving gericht aandacht te besteden aan het vergroten van mijn kansen op de arbeidsmarkt. De sollicitatietraining en de persoonlijke coaching van mijn buddy heb ik hierin als zeer positief ervaren. Mijn CV en sollicitatiebrieven zijn mede hierdoor verbeterd. De terugkoppeling na het oefenen van een sollicitatiegesprek maakte dat ik mijzelf meer bewust ben geworden van mijn presentatie. Het was toch al zeker 27 jaar geleden dat ik voor het laatst had gesolliciteerd. Deze training heeft eraan bijgedragen dat ik vol vertrouwen en met een positieve instelling de sollicitatiegesprekken in kon gaan. Wat blijft is dat je het uiteindelijk zelf moet doen. Maar Job Buddy zorgde ervoor dat ik er niet alleen voor stond. Mijn mede-werkvinders en de Buddy's in het project hebben mij erg geholpen. Een 'dankjewel' is hier zeker op z'n plaats."

Wil jij ook een steuntje in de rug bij het solliciteren? Dan kun je je nog aanmelden voor de groep die start in juni. Stuur een mailtje met je cv naar jobbuddyleiderdorp@outlook.com en we nemen telefonisch contact met je op. Ook kunnen we nog heel goed nieuwe buddy's gebruiken. Voor meer informatie: bezoek onze website www.jobbuddy.org.



Meer afval scheiden

VERVOLG VAN VOORPAGINA

Het restafval moeten bewoners zelf naar inzamelcontainers brengen.

Volgens berekeningen van ingenieursbureau MWH zullen alle maatregelen bij elkaar ertoe leiden dat in heel Leiderdorp 67 procent van het afval gescheiden wordt ingezameld, terwijl er per inwoner 152 kilo restafval per jaar afgevoerd moet worden. Bij de laatste meting in 2015 lag het scheidingspercentage op 53 en was de hoeveelheid restafval 232 kilo per persoon per jaar. De gemeentelijke plannen betekenen dus een flinke stap voorwaarts, maar gaan in feite nog lang niet ver genoeg; de landelijke overheid streeft ernaar dat de hoeveelheid restafval per inwoner in 2020 is gedaald naar 100 kilo terwijl minimaal driekwart van het huishoudelijk afval gescheiden aangeboden wordt.

De Leiderdorpse politiek bespreekt het plan voor afvalscheiding in de hoogbouw maandagavond 22 mei.