Afbeelding
Foto: PR

Bob Reidsma is voorzitter van het Leiderdorps Museum

Het onderzoeken, bewaren en het uitdragen van de geschiedenis van Leiderdorp. Dat is wat Bob Reidsma, de voorzitter van het Leiderdorps museum, doet.

Bob vindt het bijzonder dat ze met ruim 30 vrijwilligers werken. "Naast het bestuur, gastheren en vrouwen en diverse werkgroepen als educatie en een groep die zich bezig houdt met digitalisering, hebben we ook enkele vrijwilligers die we helpen met een stukje integratie. We bieden hen een duidelijke bezigheid en helpen ze met de Nederlandse taal en dat is ook een belangrijk doel van het museum."

Bob geeft graag een stukje geschiedenisles over Leiderdorp. "Wist je dat het beleg van Leiden door de Spanjaarden, werd geleid vanuit Leiderdorp, waar het hoofdkwartier van de Spaanse opperbevelhebber was gelegen? De geschiedenis van Leiderdorp bestaat niet zonder de invloeden van buitenaf."

De permanente tentoonstelling in het museum heeft als motto: 'Weet waar je woont.' "Naar kinderen toe vertalen wij het met: 'weet je wat er allemaal onder je voeten heeft plaatsgevonden?'"

'Bijzonder dat we met ruim 30 vrijwilligers werken'

Als laatste heeft Bob nog wat leuks in petto. "We zijn bezig met een podium waar Leiderdorpers hun bijzondere verzameling kunnen tentoonstellen."

Wil je ook inzetten voor het Leiderdorps museum of Kunst in de Heemtuin?

Kijk dan op www.i-doe.nl.