Calvin van Stenus (rechts) met zijn dubbelpartner en trainingsmaatje Tommy Liu. | Foto: PR
Calvin van Stenus (rechts) met zijn dubbelpartner en trainingsmaatje Tommy Liu. | Foto: PR Foto: PR

Weer goud voor Calvin

Badminton n De talentvolle Leiderdorpse badmintonner Calvin van Stenus heeft weer een gouden medaille aan zijn inmiddels indrukwekkende verzameling kunnen toevoegen. Afgelopen weekend in Arnhem eindigde hij met dubbelpartner Tommy Liu op het hoogste podium bij het 11e toernooi uit het Junior Master circuit gespeeld.

Calvin, lid van de Leiderdorpse badmintonclub Spotvogels, deed mee in de categorie U15 in het enkelspel en in het dubbelspel. Tommy Liu is zijn trainingsmaatje bij Badmintonschool Jawi. Het koppel heeft dit seizoen al vele keren de finale bereikt in diverse toernooien en de jongens raken zichtbaar steeds beter op elkaar ingespeeld. Het veld in Arnhem was sterk en Calvin en Tommy hadden het niet gemakkelijk. In de eerste twee wedstrijden moest een derde set de doorslag geven. Maar de twee 2-1 overwinningen leverden wel een plek in de halve finale op. Ook hier kwam het op een derde set aan. Calvin en Tommy hadden vijf matchpoints nodig om hun finaleplek veilig te stellen.

Na zoveel zware en spannende partijen was de finale zelf bijna een anticlimax. Calvin en Tommy waren inmiddels zo goed warmgedraaid en hun samenspel verliep in de finale zo soepel dat ze slechts twee sets nodig hadden om het goud te pakken.

Enkelspel

Het enkelspel verliep minder gunstig voor Calvin. In de kwartfinale speelde hij tegen zijn dubbelpartner, Tommy Liu. Aangezien de spelers aan elkaar gewaagd zijn, is het bij elke wedstrijd spannend en onzeker wie er zal winnen. Deze keer was het Tommy die de overwinning naar zich toe trok en daarmee door mocht naar de halve finale.