Afbeelding
Foto: PR

NIEUWS OVER DE MIDZOMERLOOP

Vrijdagavond 30 juni wordt de Leiderdorpse MidZomerLoop gehouden. Een kleinschalige loop, bedoeld voor iedereen die op een gezellige en ongedwongen manier een persoonlijke prestatie wil leveren. Om de week vindt u op deze plek nieuws over de MidZomerLoop 2017.

Vrijwilligers

Een vrijwilliger is iemand die uit vrije wil werkzaamheden verricht buiten een dienstverband en daar over het algemeen niet voor betaald wordt. Om een evenement als de MidZomerLoop (MZL) te organiseren en uit te voeren, zijn er veel vrijwilligers nodig. Om het verkeer te regelen, de inschrijving te verzorgen, de tijden te klokken van de binnenkomende lopers, de medailles uit te reiken, en nog veel meer. Zo'n zestig vrijwilligers zijn vrijdagavond 30 juni in de weer om alles in goede banen te leiden. Eén van die onmisbare krachten is Gerard van Amsterdam, bekend van zijn lopersgroep NL-ML. Maar hij doet veel meer, overal waar hardgelopen wordt duikt Gerard op om hand-en spandiensten te verlenen. Dus ook bij de MZL. Waarom doet hij dat?

"Ik vind het gewoon leuk om te doen en ben pas tevreden als de lopers dat ook zijn. De meeste mensen beseffen niet wat vrijwilligerswerk is, wat het inhoudt en wat voor voldoening het geeft. Zolang ik kan, ga ik daar mee door", aldus Van Amsterdam. Op de vraag wat zijn werkzaamheden voor de MidZomerLoop dan wel zijn, somt hij op: "Het parcours opbouwen en afzetten, het start/finishgebied opbouwen, sleutels van de diverse slagbomen verzamelen en deze open zetten, tafels voor de waterposten plaatsen en deze van water voorzien, tijdklok plaatsen en instellen, hekken sjouwen, parkeerterrein afbakenen, start/finishboog opzetten, afstandsbordjes plaatsen en niet te vergeten, na afloop alles weer afbreken en in oorspronkelijke staat terugbrengen en, heel belangrijk, het parcours langs gaan om eventueel dat op te ruimen wat lopers achtergelaten hebben".

Gerard wil wel even vermelden dat hij dat niet alleen doet, maar altijd samen met zijn compaan Henk van Driel. "Zolang Henk doorgaat, ga ik ook door. Wij kunnen wat dat betreft niet zonder elkaar." Ook kan Gerard dit alles niet zonder zijn vrouw Marja. Zo zorgt zij, samen met de vrouw van Henk van Driel, voor de waterpost aan de Zijldijk, Dat is dus het vrijwilligerswerk, oftewel, samen wat doen voor anderen.

Alle vrijwilligers van de MZL hopen het vrijdagavond 30 juni op en om de Bloemerd heel erg druk te krijgen. Of het nu voor de wandelroute is, de kinderloop van 1,8 kilometer of de seniorenlopen van 6,3 of 10 kilometer. Dus zorg dat u erbij bent, als loper of als belangstellende en maak er met zijn allen een feest van. Voorinschrijvers kunnen na afloop gratis aanschuiven bij de traditionele barbecue (niet voor deelnemers van de kinderloop). Voor meer informatie: www.midzomerloop-leiderdorp.nl.