Nog best lastig om die bal in de korf te krijgen! | Foto: Frans van Herwijnen
Nog best lastig om die bal in de korf te krijgen! | Foto: Frans van Herwijnen Foto: Frans van Herwijnen

Basisscholen korfballen bij Velocitas

schooltoernooi n Het was vorige week woensdag gezellig druk op de korfbalvelden van Velocitas. Bijna alle basisscholen uit Leiderdorp kwamen op bezoek om mee te doen met het jaarlijkse schoolkorfba toernooi van de Leiderdorpse vereniging. Uiteindelijk gingen de Koningin Juliana School en de School Kastanjelaan er met de prijzen vandoor.

Verdeeld over drie leeftijdscategorieën gingen 32 teams van de meer dan 10 basisscholen de strijd met elkaar aan. De bal door die korf krijgen bleek soms toch makkelijker gezegd dan gedaan. Toch kregen de kinderen na de eerste minuten al snel de smaak te pakken. Onder toeziend oog van ouders en andere geïnteresseerden werden er veel mooie doelpunten gemaakt. De Koningin Juliana School deed dit uiteindelijk met twee teams het best, de School Kastanjelaan ging er in één poule met de hoofdprijs vandoor.

Velocitas had naast het schoolkorfbal toernooi ter kennismaking ook een training voor de allerkleinsten op het programma staan. Als er geïnteresseerden zijn na afgelopen woensdag, dan heeft Velocitas op zaterdag 13 mei van tien tot elf in de ochtend een kennismakingstraining voor nieuwe leden.


Leiderdorpers supporten intocht Sinterklaas met oude föhn of spaarlamp

recycelen n Inwoners van de gemeente Leiderdorp die vanaf vrijdag 28 april afgedankte elektrische apparaten of spaarlampen (e-waste) inleveren op hun milieustraat, kunnen daarmee de lokale intocht van Sinterklaas ondersteunen. Hoe meer zij inleveren, hoe groter de kans dat de intocht een sponsorcheque van €1.000,- van Wecycle ontvangt. De inleveraars zelf maken kans op een nieuw apparaat. Wecycle organiseert de inzameling en recycling van e-waste in Nederland.

Wie op de gemeentelijke milieustraat e-waste inlevert, kan ter plekke met een smartphone inchecken op de Wecycle-actiesite. GPS (Global Positioning System) stelt vast of de inwoner echt op de milieustraat is. Vervolgens kan de inwoner punten scoren voor het lokale goede doel. Wecycle houdt deze actie in 317 gemeenten. De 25 gemeenten met de meeste punten per inwoner, ontvangen van Wecycle €1.000,- voor het goede doel. De actie loopt tot en met 31 augustus. Weclycle hoopt hiermee het inleveren van afgedankte kleine elketrische apparaten te stimuleren. Meer informatie: wecycle.nl/inleveren.