Aan de Oranjeprestatieloop doen jaarlijks honderden Leiderdorpers van alle leeftijden mee. | Archieffoto
Aan de Oranjeprestatieloop doen jaarlijks honderden Leiderdorpers van alle leeftijden mee. | Archieffoto Foto: PR

Kaarten verkrijgbaar voor Oranjeloop

hardlopen n Op Koningsdag organiseert het team van Sportcentrum van Houdt in samenwerking met de Leiderdorpse Oranjevereniging de 48e Oranjeprestatieloop. Om 11.15 uur gaat het sportieve evenement weer van start vanaf de Luykendreef.

Deelnemers kunnen 5 of 10 kilometer hardlopen. Voor kinderen van 3 tot en met 11 jaar is er een kinderloop over anderhalve kilometer.

Startbewijzen zijn vandaag (woensdag) nog verkrijgbaar in de voorverkoop voor 4 euro. Voorverkoopadressen zijn Sport 2000 en Sample Casual Stores in Winkelhof, het Sportservicepunt bij sportcentrum De Does (Amaliaplein) en Sportcentrum van Houdt (Luykendreef 3). Kaarten zijn ook donderdag vanaf 10.00 uur te koop aan de start, dan kosten ze 5 euro. De opbrengst van de prestatieloop wordt zoals altijd geschonken aan de Leiderdorpse Oranjevereniging.

De Theo van Houdt wisselbokaal is deze keer voor de snelste dame op de 10 kilometer. Alle deelnemers krijgen een mooie medaille.


RCL houdt hoop op titel na nipte overwinning

voetbal n RCL blijft koploper Te Werve achtervolgen. Zaterdag wonnen beide ploegen, waardoor het gat van zes punten in stand blijft. Maar dat kan veranderen als Te Werve komende zaterdag op bezoek komt in Leiderdorp. Wint RCL die kraker, dan wordt het verschil teruggebracht tot drie punten en zijn er dus nog mogelijkheden om alsnog de hoofdprijs te pakken.

RCL moet dan wel overtuigender spelen dat afgelopen zaterdag. De Leiderdorpers gingen op bezoek bij laagvlieger Honselerdijk en hadden grote moeite om de gastheren op de knieën te dwingen. Het werd vlak voor tijd 0-1 dankzij Tommy Sinteur, die in het laatste kwartier van de wedstrijd in het veld kwam en zijn opstelling waar maakte door te scoren uit een vrije trap.

Uiteraard was trainer Stephan Luykx blij met die late treffer, maar vooral met de passie en teamspirit die zijn ploeg toonde. "Er was doorzettingsvermogen en de wil om te winnen. Daar heb ik van genoten. Al met al vind ik ook wel dat de zege ons toekwam. Eigenlijk hebben we geen kans weggegeven."

Toch erkende de trainer dat zijn ploeg moeite had om het spel te maken op het lastig te bespelen veld. In de eindfase was zijn ploeg slordig geweest en daardoor bleven heel veel kansen uit. Wel kreeg spits Thom Wijnalda een grote kans vlak voor de 0-1, maar zijn kopbal belandde op de lat.

Vertrouwen

Luykx kijkt al uit naar Te Werve volgende week. "Natuurlijk is het een prima ploeg en gaan we onze handen vol krijgen. Maar mochten we ze kunnen verslaan dan is de spanning helemaal terug. Zij moeten bijvoorbeeld nog tegen HVC'10 en die ploeg speelt ook nog ergens om en daar hebben ze niet zomaar van gewonnen. RCL zal zelf ook moeten blijven winnen, maar daar doen we alles aan. Ik heb er nog wel vertrouwen in", deelde hij zijn mening.

Bron: Leidenamateurvoetbal.nl/Hennie Kanbier


Amy Brussee kampioen Rijnegom

biljart n Amy Brussee heeft dit seizoen het 0nderlingenkampioenschap van de Zoeterwoudse biljartvereniging Rijnegom gewonnen.

Woensdagavond 19 april vond in het speellokaal in De Eendenkooij in Zoeterwoude-Rijndijk de finale van het kampioenschap plaats. Hiervoor hadden zich vier poulewinnaars weten te plaatsen: Peter van der Heijden, John Tijssen, Aad van Mil en Amy Brussee.

De openingsronde bracht Peter van der Heijden tegenover Aad van Mil. Na een voortvarende start van Van der Heijden ging het tot de 11e beurt gelijk op. De hierna haperende productie bij Van der Heijden gaf Van Mil zichtbaar vleugels, wat leidde tot partijwinst in een sterk gespeelde wedstrijd.

De andere tafel liet een boeiend treffen zien tussen John Tijssen en Amy Brussee. Het steeds over en weer langszij komen bracht hoogspanning tot de slotfase waarin Brussee nipt de zege pakte.

Tijdens de tweede ronde deed Peter van der Heijden de opgelopen achterstand op Amy Brussee volledig teniet. Toch was het Brussee, die de beslissende laatste caramboles wist te maken.

Deze finalefase gaf de meelevende omstanders een door zowel John Tijssen als Aad van Mil ijzersterk gespeelde wedstrijd te zien met slechts één 'misser' in de totale partij. Ook nu was de ultieme fase in het voordeel van Van Mil.

In de slotronde was het aan Peter van der Heijden en John Tijssen om tot een goede afsluiting te komen. Ook in deze confrontatie waren het - met het einde in zicht - de ontbrekende slotcaramboles die Van der Heijden de zege onthielden.

Dan de ontknoping, waarin Amy Brussee en Aad van Mil het 0nderlingenkampioenschap als inzet wisten. Het werd een krachtmeting, die de aanwezigen tot meelevende reacties wist te brengen. Al vrij snel kwam Amy Brussee tot een serie van twaalf, waarmee hij zich straatlengten voorsprong bezorgde. Terwijl Brussee nog slechts één carambole voor de zege restte, greep Van Mil met nog vijf caramboles te gaan die laatste strohalm. Hierna werd het adembenemend spannend met een Brussee die maar liefst zeven missers op rij produceerde! Ook van Mil had deze periode hard nodig om die ene slotcarambole te maken. Wetend dat Van Mil geen nabeurt zou hebben haalde Brussee de eindstreep en slotoverwinning.

De eindstand: 1 Amy Brussee (6 punten); 2 Aad van Mil (4 punten); 3 John Tijssen (2 punten); 4 Peter van der Heijden (0 punten).

Afbeelding