Wethouder Jeff Gardeniers opende het Bomenbeleefpad. | Foto: J.P. Kranenburg
Wethouder Jeff Gardeniers opende het Bomenbeleefpad. | Foto: J.P. Kranenburg Foto: J.P. Kranenburg

Bomen moet je beleven

natuur n Donderdagochtend 13 april namen leerlingen uit groep 8 van de Leiderdorpse basisscholen deel aan het Bomenbeleefpad'.

Dit jaar was het thema: 'bomen verbinden'. Wethouder Jeff Gardeniers opende om 8.50 uur het Bomenbeleefpad door samen met de leerlingen een kaartje te hangen in de beukenboom nabij het Milieu Educatief Centrum (MEC) in De Sterrentuin. Het is vandaag de Leiderdorpse Boomfeestdag (niet te verwarren met maar wel gerelateerd aan de Nationale Boomfeestdag in maart). De basisschoolleerlingen waren daarom naar het Bomenbeleefpad gekomen om te leren over het belang, maar ook de schoonheid van bomen. De ca. 10 schoolklassen werden begeleid door meest vrijwillige gidsen. Zo werd verteld over de groei en jaarringen, waarna de kinderen zelf o.a. een boomschijfje konden afzagen van een gesnoeid stammetje. Ondertussen konden ook andere kleine activiteiten worden gedaan zoals luisteren naar en voelen aan bomen, een boomkroontripje met spiegels en boomhoogte meten met de gelijkbenige driehoek. De kinderen konden ook speuren naar bomen, waarbij het de bedoeling was om m.b.v. genummerde fotokaarten bepaalde bomen (of plekken) te vinden. Op zo'n boom was een letter te vinden die ingevuld kon worden op een centrale kaart. Zo ontstond een spreekwoord of slagzin. Vogelwerkgroep Koudekerk-Hazerswoude e.o. Stuurde haar vogelexperts die heel wat lieten zien over vogels en hoe je die het naar de zin maakt. Imkersvereniging Leiden vertelde bij de mooie bijenstal in het park over het belang van deze diertjes. Alle leerlingen kregen een leuk en groeizaam aandenken aan deze dag.


Workshop 'Aan de slag met uitdagend kindergedrag!'

opvoeden n Workshop voor ouders met kinderen tussen de 2-12 jaar op 09 & 23 mei van 19.30-21.30 uur in CJG Leiderdorp.

Luistert je kind ook zo slecht? Wil je op een prettige manier met je kind winkelen of een activiteit ondernemen? Wil je kind niet naar bed of slaapt het slecht? Zitten je kinderen elkaar voortdurend in de haren? Alle ouders komen weleens voor een uitdaging te staan. Deze tweedaagse CJG workshop leert je op een positieve manier om te gaan met 'uitdagend kindergedrag!' Tijdens de eerste bijeenkomst krijg je informatie volgens de Triple P methodiek over de mogelijke oorzaken van uitdagend kindergedrag. Je leert valkuilen te herkennen en het gedrag te volgen, op de tweede avond kies je één onderwerp waarmee je aan de slag wilt gaan. De workshop kost €10,- per persoon (m.u.v. niet subsidiërende gemeenten). Aanmelden kan via www.cjgcursus.nl