Velocitas in actie tegen IJsselvogels. | Foto: Ramon van Valderen
Velocitas in actie tegen IJsselvogels. | Foto: Ramon van Valderen Foto: PR

Velocitas verliest van IJsselvogels

korfbal n Het is de selectie van Velocitas niet gelukt om in eigen huis te winnen van IJsselvogels. Velocitas had lange tijd de leiding maar gaf in de slotfase een voorsprong van drie punten weg. De wedstrijd eindigde daarmee in een teleurstellende 15 – 15.

Velocitas kwam goed uit de startblokken en wist al snel op een 2 – 0 voorsprong te komen. IJsselvogels liet zich niet van de wijs brengen en bleef rustig het eigen spelletje spelen. De vroeg opgedane voorsprong werd door IJsselvogels beteugeld en met een ruststand van 8 – 7 gingen beide teams rusten. In de tweede helft wist IJsselvogels redelijk snel op gelijke hoogte te komen. Toch was het Velocitas dat veel overtuigender stond te spelen, en een gat van drie punten wist te slaan. De winst leek zeker, tot een hectische slotfase roet in het eten gooide. IJsselvogels kwam terug tot één punt, Velocitas liep weer uit, maar in de allerlaatste minuut wist Ijsselvogels toch nog twee keer te scoren. De eindstand van 15 – 15 voor de Leiderdorpers als een verlies. Ondanks het gelijkspel staat Velocitas nog vier punten voor op ONDO, dat ook dit weekend niet wist te winnen. Het is belangrijk dat de Leiderdorpers deze voorsprong weten vast te houden, waarmee de degradatiezone ontlopen wordt. Met nog slechts vier wedstrijden tot het einde van het veldseizoen moet dat zeker te doen zijn.