| Foto: PR
| Foto: PR Foto: PR

Loopanalyse op basis van video

therapie n In samenwerking met looptrainer Henk van Driel biedt Maatschap Goudeket vanaf half april een vernieuwende behandelmethode voor geblesseerde of blessuregevoelige lopers. Aan de hand van video-opnamen wordt de loopmethode geanalyseerd om vervolgens een fysiotherapeutische of manueel therapeutische behandeling op maat te kunnen geven.

Fysiotherapeut Nadia Tjong Ayong is enthousiast over de nieuwe werkwijze: "We maken de video-opnamen in onze eigen oefenruimte op de loopband. Vervolgens wordt de informatie over de loper in een speciaal computerprogramma verwerkt en kunnen we een grondige analyse van eventuele problemen maken. Op deze manier kunnen we een patiënt optimaal advies geven over zijn of haar looptechniek! En als het nodig blijkt, maken we een persoonlijk behandelplan om een verandering in het looppatroon te bewerkstelligen."

Training en zorgvuldigheid

Om met deze innovatieve manier van fysiotherapie aan de slag te kunnen, hebben verschillende fysio- en manuele therapeuten trainingen gevolgd. En ook met de invoer van de nieuwe werkwijze gaat men bij Goudeket zorgvuldig om. Nadia vertelt: "We beginnen met het aanbieden van de behandelingen aan geblesseerde of blessuregevoelige lopers uit de verschillende loopgroepen van Henk van Driel, de looptrainer die net als wij in Leiderdorp gevestigd is. Op die manier bouwen we onze ervaring met deze werkwijze rustig op." Het doel van maatschap Goudeket is om later dit jaar de loopanalyse ook beschikbaar te maken voor iedereen die een functionele loopanalyse wil laten maken. Dit kan zijn om blessures te verminderen of te voorkomen, maar ook om inzicht te krijgen in de eigen looptechniek.

Over Goudeket

Maatschap Goudeket is gevestigd in Gezondheidscentrum Rijnland, naast het Alrijne ziekenhuis in Leiderdorp. Voor de fysiotherapiepraktijk is het leveren van kwalitatief hoogwaardige behandelingen altijd één van de belangrijkste doelen. Goede transparante bedrijfsvoering hoort daarbij. Sinds 1 januari 2017 is Goudeket daarom gecertificeerd als Pluspraktijk: een kwalificatie voor praktijken die net dat beetje meer bieden én dat ook inzichtelijk maken voor hun patiënten. Goudeket is de eerste praktijk in Leiderdorp met dit keurmerk en was ook de eerste praktijk met het HKZ-keurmerk.