Geen wervelend voetbal, wel drie punten. | Foto: Gert Jan ban Heyningen
Geen wervelend voetbal, wel drie punten. | Foto: Gert Jan ban Heyningen Foto: PR

RCL door het oog bij SteDoCo

HOORNAAR n De vrouwen van de Leiderdorpse Racing wonnen met de hakken over de sloot met 1-2 bij SteDoCo. Twee maal werd er voor rust gescoord door de Racing. Na de pauze de druk van de thuisploeg met mogelijkheden in voldoende mate. Maar sluitpost Joraline Wielders capituleerde slechts eenmaal. Bood keer op keer redding in de spannende slotminuten.

Door Gert Jan van Heyningen

Geen wervelend voetbal van RCL maar wel drie punten rijker. De ploeg van coach Janet Griffioen liep bijna de gehele wedstrijd achter de feiten aan. Nervositeit bij de speelsters want er moest wel gewonnen worden om komende zaterdag de kampioensvlag te hijsen. Kansen kreeg RCL wel. Met name Bianca van der Meer en Shirley Nederpel maar het leer kregen de voorwaartsen slechts met moeite op het fraaie kunstgrasveld onder controle. RCL al vroeg onder druk en liet het initiatief aan de thuisploeg over maar de counter vlijmscherp. In de 20e minuut werd snel en efficiƫnt naar een hogere versnelling geschakeld met een prima pass van Bianca van der Meer op de inkomende Riejette de Roo die de bal in het net schoot. Even later kwam RCL goed weg met een schot op de staander. De druk van SteDoCo, echter de counter scherp en opnieuw profiteerde de Racing. Bianca van der Meer kreeg de bal via een tegenspeelster voor haar voeten en bedacht zich geen moment. Schoot het leer onberispelijk vanaf 20 meter met een lob hoog in de touwen. Kansen voor de thuisploeg maar doelvrouw Joraline Wielders redde keer op keer uitstekend.

Karaktervol

In de tweede helft het technische betere RCL dat duidelijk moeite had met het karaktervolle werkvoetbal van de thuisploeg. De Racing kwam er slechts een paar keer uit maar dan kwamen er wel mogelijkheden. In de 56e minuut schoot Bianca van der Meer net over. Het slimme overstapje van Nederpel die Dominique van Wensveen in stelling bracht. En later Riejette de Roo die Geke Maat een leuke mogelijkheid bood. Ook Romy Siera was er wel heel dichtbij. Dan viel toch de verdienstelijke aansluitingstreffer. Een loeihard geplaatste uithaal van Sanne Brand en het doelpunt in de 81e minuut een feit. Het bleef spannend en attractief want SteDoCo bleef voor de gelijkmaker gaan met powerplay voetbal. Doelvrouw Joraline Wielders hield op onnavolgbare wijze haar doel schoon en daar dankte RCL deze overwinning aan. Wel eensgezind en technisch vaardiger maar te nerveus waardoor de scherpte ontbrak.

'Dramatische generale'

Na afloop sprak coach Janet Griffioen over een 'dramatische generale' waarbij de tegenstander teveel ruimte kreeg op het middenveld. Daar had Griffioen het gelijk wel aan haar zijde echter steevast is een generale altijd matig. Aankomende zaterdag de allesbeslissende wedstrijd tegen PEC Zwolle op Sportpark De Bloemerd. Winst op de nummer twee houdt in het kampioenschap van de Hoofdklasse en terug op het allerhoogste amateurniveau. Aanvang van het duel is 14.30 uur.