Afbeelding
Foto: PR

Haringtopper

Keuring n Bertus Bos van de Spakenburgse Visspecialist op de buitengalerij van Winkelhof is trots. Zijn zoon Bart heeft vorige week maandag tijdens de Nationale Keuring Haring Snijden 2017 de bijna maximale score van 9,7 punten gehaald. Aan de keuring deden zo'n 170 vakmensen uit heel Nederland mee. Hun snijtechniek werd beoordeeld op twaalf onderdelen, waarbij steeds drie punten te verdienen waren. " Bart haalde 35 van de 36 punten, en daarmee het eindcijfer van 9,7", vertelt Bertus. "Een mooie verbetering van de vorige editie, toen we ook meededen en op een 8,6 uitkwamen. De keuring was onderdeel van de Nationale Vispiratiedagen 2017 op 27 en 28 maart die werden georganiseerd door het Versplatform.

Handwerken

handwerken n Op vrijdag 31 maart bracht een aantal kinderen en ouders van OBS De Hasselbraam een bezoek aan Leythenrode. Het ging om deelnemers aan de cursus haken, breien & punniken die het handwerkteam van De Hasselbraam organiseerde in samenwerking met ANS & Co. Tijdens deze 3e en laatste les 'op locatie' deden bewoners actief mee. Ook ontstonden er leuke en ongedwongen gesprekken tussen de kinderen en de bewoners.


Paasklaverjassen

kaarten n Op zondag 9 april kunt u bij Tamarco koppelklaverjassen. Er worden vier partijen gespeeld. Komt u alleen? Geen probleem: voor een maatje wordt gezorgd. Aanvang: 12.00 uur. Locatie: Van der Marckstraat 19b, Leiderdorp. Kosten: €8,50 p.p. (incl. lunch). Graag telefonisch aanmelden via 071-5410213 (Piet de Vogel).


Kampioenen in de krant

sport n De eerste kampioenen van het sportseizoen 2016-2017 zijn al bekend. Ook dit jaar ruimen we in het Leiderdorps Weekblad plek in om hen in het zonnetje te zetten. Wilt u een kampioen terugzien in de krant? Mail dan een foto (minimaal 1 MB) van de kampioen of het kampioensteam met daarbij de naam/namen van de sporter(s) en wat aanvullende informatie over de behaalde prestatie (maximaal 100 woorden) naar redactie@leiderdorpsweekblad.nl, onder vermelding van Kampioenengalerij. Plaatsing is geheel gratis.

Afbeelding