Wim Paauw wordt voortaan herinnerd met zijn eigen laantje. | Foto: Maudy Nap|
Wim Paauw wordt voortaan herinnerd met zijn eigen laantje. | Foto: Maudy Nap| Foto: Maudy Nap

LTC de Munnik opent Wim Paauw laantje

tennis n Op zaterdag 1 april is op tennispark De Munnik het straatnaambord voor het Wim Paauwlaantje onthuld door Wim's kinderen en kleinkinderen, in aanwezigheid van zijn vrouw.

Daarna werd de verenigingsvlag gehesen, zoals elk jaar bij de opening van het tennisseizoen. Het laantje is genoemd naar bestuurslid en onlangs benoemd ere-lid Wim Paauw, die op 14 juni 2016 zeer onverwacht overleed.

Erelid

Wim (74) was 46 jaar lid van LTC de Munnik, een enthousiaste tennisser en bovenal een trouwe vrijwilliger die altijd klaarstond voor de club. De laatste jaren had hij vanuit het bestuur Parkzaken in z'n portefeuille. Daarnaast plantte, schoffelde en snoeide hij niet alleen zelf, maar stuurde ook vele anderen aan om er samen voor te zorgen dat het tennispark er altijd goed bij lag zodat velen daar plezier aan konden beleven. Op de Algemene Ledenvergadering van 20 maart werd Wim Paauw postuum benoemd tot erelid van LTC de Munnik, een titel waarvoor hij al op de lijst stond maar die hij dus net niet bij leven heeft mogen ontvangen. Er was gewacht met dat ere-lidmaatschap totdat het jubileumjaar van De Munnik zou aanbreken; de club viert dit jaar het 80-jarige bestaan en Wim zou aftreden als bestuurslid Parkzaken.

Het Wim Paauw laantje is een looppad op eigen terrein dat via het tennispark de Schoolstraat en de Hoogmadeseweg met elkaar verbindt. Schoolkinderen van de Koningin Julianaschool maken er gebruik van om naar sporthal/zwembad de Does te lopen met hun klas. 'Met deze vernoeming eren we een man die diep verbonden was met onze club en dit park, waar zoveel tennissers al 80 jaar plezier beleven' aldus secretaris Annemarie Haverkamp.

In hetzelfde weekend worden ook de finales gespeeld van de Onderlinge Clubkampioenschappen.
Vanaf 24 maart beginnen de wedstrijden en de festiviteiten eromheen. Ook niet-leden zijn welkom om een kijkje te nemen!


Aquadraat Dames 1 mist kampioenschap

waterpolo n In een rechtstreeks duel tegen mede-titelkandidaat Niemo kwam het Dames 1 team zaterdag 1 april te kort, verloor het duel en loopt daarmee de titel mis. Heren 1 kende tegen ZVVS een matige start maar heeft zich in de loop van de wedstrijd terug kunnen knokken.

In het dames duel Niemo – Aquadraat duurde het lang voordat gescoord werd. Beide ploegen kregen in de 1ste periode één of meer overtal situaties maar wisten deze niet te benutten. Pas een halve minuut voor het eind van de periode was het Niemo dat een voorsprong nam, 1-0. In de 2de periode kwam Niemo snel op een 3-0 voorsprong voordat Anouk Rietveld voor de eerste Aquadraat treffer tekende. Niemo sloot deze periode af met een 4-1 voorsprong. Op dat moment was duidelijk waar het manco lag voor de Koudekerk/Leiderdorpse combinatie; de overtal situaties werden niet voldoende benut. Niemo moest keer op keer aan de noodrem trekken om het actievere spel van Aquadraat tegen te gaan, met vele uitsluitingen voor 20 seconden tot gevolg. De Nieuwerkerkse ploeg ging vervolgens met twee speelsters extra in het doel liggen waarmee het in 11 van de 12 overtalsituaties wist te voorkomen dat Aquadraat scoorrde. Slechts 1 keer lukte dat Anouk Rietveld die daarmee in de 2de periode haar ploeg in de wedstrijd hield (4-2) maar daarna was het Niemo dat eerst in de 3de periode 5-2 scoorde en in het laatste deel van de wedstrijd daar nog drie goals bij aantekende. Door deze overwinning behaalde Niemo het kampioenschap en eindigt Aquadraat Dames 1 op de 2de plaats.

Heren 1 stond begon 2de periode 4-1 achter. Pas toen Rob Westgeest vanuit een man-meer 4-2 aantekende begon de ploeg beter te draaien Eerst tekende Luuk Enter uit een counter de 4-3 op en, na het missen van een strafworp en een man-meer situatie, was het wederom Melvin Noordover die 4-4 aantekende uit een overtalsituatie. ZVVS ging vanaf dat moment grimmiger spelen en probeerde zowel scheidsrechters als tegenstanders te intimideren door grof spel en continue commentaar op de leiding. Weliswaar nam de ploeg mede hierdoor een 5-4 en 6-5 voorsprong maar het waren Timo Dreef met een bekeken afstandschot (5-5) en Rik Speel uit een man-meer die de ploegen op gelijke hoogte hielden (6-6). Daarna volgde voor beiden ploegen twee uitsluitingen die niet werden benut en was het een counter van Maikel Ruijgers en Stan Hogenboom die door Maikel sterk werd uitgespeeld waarna Stan met nog 18 seconden te spelen de 6-7 op het scorebord zette. De Vlaardingse ploeg ontplofte richting de scheidsrechters waarna na enkele minuten de wedstrijd werd hervat. Ondanks een uitsluiting van Maikel van den Berg met nog 11 seconden te spelen kwam ZVVS niet meer tot scoren en heeft Heren 1 een grote kans in deze competitie op de 7de plaats te eindigen.

aanvoerder Stan Hogenboom (wit 4) scoort de winnende treffer voor Aquadraat. | Foto: PR