Mimoun zorgt dat hij die jongeren kent en dat de jongeren hem kennen. | Foto: PR
Mimoun zorgt dat hij die jongeren kent en dat de jongeren hem kennen. | Foto: PR Foto:

Even voorstellen:

Mimoun Ben Aissa

Ambulant jongerenwerker bij SCw

spotlight n Mimoun Ben Aissa is de ambulant jongerenwerker van SCw. Hij werkt op straat met jongeren. Hij legt contact en onderhoudt een relatie met hen.

Mimoun zorgt dat hij die jongeren kent en dat de jongeren hem kennen, zodat ze hem kunnen bereiken wanneer er echt iets aan de hand is. Mimoun is de stem van de jongeren. Via hem onderhouden ze contact met de gemeente of de buurt(bewoners).

Zijn werk is vooral preventief. Het gaat erom zo te werken dat er geen problemen ontstaan. Daarom is hij altijd bezig met de situatie van de jongeren. Hoe gaat het met de jongeren? Hebben ze een steuntje in de rug nodig?

Mimoun bezoekt alle plekken waar jongeren samen komen zoals de Jongeren Ontmoetings Plekken (JOP's), sportclubs en de winkelcentra. Wanneer jongeren overlast veroorzaken, komen de meldingen altijd bij Mimoun terecht. Hij gaat dan langs en bespreekt de klachten met de jongeren. Ook brengt hij een bezoekje aan de mensen die overlast ervaren. Dan is meestal de kou al uit de lucht en zijn de problemen weg. Indien nodig en functioneel brengt hij de verschillende partijen bij elkaar en helpt hen afspraken te maken.

U kunt Mimoun bereiken via mimon@scwleiderdorp.nl.


Met z'n allen naar Duinrell

uitstapje n Dertien jongeren van De Buit zijn woensdag 1 maart naar Duinrell en het Tikibad geweest.

Deze activiteit is ontstaan op eigen initiatief van de jongeren. Het was een zeer geslaagde dag, met soms spannende momenten op de glijbanen en in de Falcon.

Wil je zelf ook een activiteit organiseren dan ben je van harte welkom in de Buit of Dwars tijdens één van de inloop momenten. De Buit (Buitenhoflaan 1) is open op maandag van 15.00 tot 17.00 uur en woensdag van 14.00 tot 17.00 uur, Dwars is maandag tot en met donderdag geopend. Je kan ook altijd appen met Robert van Egmond, de jongerenwerker, via 06-40766305.

Afbeelding