Afbeelding
Foto: PR

SCw, oftewel stichting Sociaal Cultureel werk, voert in Leiderdorp het jongeren- en kinderwerk uit. Eens per maand verschijnt in deze krant een speciale pagina van het SCw met informatie over de activiteiten van de stichting.

Brugklasworkshop


veranderingen n In juni en september organiseert SCw samen met het Centrum voor Jeugd en Gezin een gratis workshop voor jongeren die na de zomer naar de middelbare school gaan.

Niet alleen voor de kinderen, maar ook voor ouders gaat er veel veranderen. Hoe verander je mee met alles wat er gaat gebeuren? En hoe kan je kind vol vertrouwen starten aan deze leuke nieuwe periode?

De workshop bestaat uit vier bijeenkomsten. In de eerste bijeenkomst gaan de ouders met hun kinderen in gesprek. Tijdens een creatieve ontdekkingstocht wordt gesproken over verwachtingen en wat je samen belangrijk vindt. De drie bijeenkomsten erna (zonder ouders) besteden we op een gezellige manier aan de vele veranderingen: roosters, huiswerk plannen, nieuwe klas, vrienden maken, zonder ouder naar een nieuwe school, verschillende docenten, pauzes, zelfstandigheid, vrienden van de basisschool en vrije tijd.

Data: dinsdag 20 en 27 juni en 5 en 19 september vanaf 19.00 uur in Dwars. Inschrijven kan via info@scwleiderdorp of www.dwarsleiderdorp.nl. Deelname is gratis.


Jongeren organiseren dancefeest Melowdy

nieuw n Kursad, Jordi en Koen (zie foto) uit Leiderdorp zijn momenteel druk bezig met het organiseren van een nieuw dancefeest voor jongeren vanaf 16 jaar in Leiderdorp, dat de naam 'Melowdy' heeft gekregen. Melowdy vindt plaats op vrijdag 26 mei van 22.00 tot 03.00 uur in Jongerencentrum Dwars.

Vind jij het leuk om ook mee te doen met de organisatie van dit feest, app dan naar 06-40766305. Ook bedrijven die hun steentje bij willen dragen kunnen hier terecht.


80's party voor ouders

nostalgie n Samen met een groep enthousiaste ouders organiseert Dwars op zaterdag 8 april een eighties party. Laten de 80'er jaren je niet los en heb je nog een maillot of bandplooibroek liggen die je maar niet weg kon gooien: trek hem aan, doe je oude zonnebril op en kom lekker dansen op de muziek uit jouw jeugd.

De avond start om 21.00 uur. Een DJ draait alle heerlijke platen van die mooie tijd. Kijk voor meer informatie op www.dwarsleiderdorp.nl.


Sponsoren gezocht voor hutten bouwen

oproep n SCw organiseert al vele jaren in de zomervakantie huttenbouwdagen voor ruim tweehonderd kinderen. Dat doen we voor een betaalbaar bijdrage en dat willen we zo houden. Daarom zijn we dit jaar op zoek naar een of meerdere sponsoren. Misschien wil uw bedrijf ons sponsoren? U krijgt er in ieder geval de betrokkenheid bij een van leukste activiteiten van Leiderdorp ervoor terug. Interesse? Neem contact op met Corrien Janson via cjanson@scwleiderdorp.nl.

Afbeelding