Rhona is direct na de Tweede Kamerverkiezingen gekozen tot de leukste hond van Leiderdorp.
Rhona is direct na de Tweede Kamerverkiezingen gekozen tot de leukste hond van Leiderdorp. Foto: PR

Goed

Wie goed doet, goed ontmoet. Een bekende uitdrukking. De strekking ervan kennen we allemaal. Wie goede dingen doet voor andere mensen, kan goede dingen terug verwachten. Dat is natuurlijk geen zekerheidje, maar waarschijnlijk zullen veel mensen de redelijkheid van de uitdrukking wel inzien.

Toch gaat het lang niet altijd zo. In sommige gevallen kun je goed doen tot je een ons weegt, maar vervolgens iets goeds terug krijgen? Ho maar! Soms komt de aardigheid van slechts één kant. Dan levert het goede slechts narrige, negatieve reacties op. Daar is dan trouwens ook een uitdrukking voor: stank voor dank.

Mensen die zich inzetten voor hondenbelangen en -voorzieningen hopen natuurlijk dat de eerste uitdrukking het zwaarste weegt. Dat bijvoorbeeld een actie om mensen die netjes de poep van hun hond opruimen - zoals het hoort! - te belonen met een gratis kopje koffie, een beetje waardering kweekt. Of dat een ludieke actie als de verkiezing van de First Dog van Leiderdorp - terug te kijken op Unity TV - aangeeft, dat hondenbezitters de kwaadsten niet zijn. Dat zij oog hebben voor het leuke, fijne en mooie van honden - Rhona (te zien op de foto rechts), nog gefeliciteerd met de verkiezing tot leukste Leiderdorpse hond!

Meer begrip voor honden, groter draagvlak voor het verbeteren van honden-voorzieningen. Zoiets zou toch best mogen?

Maar ja, honden en vooral hondenbezitters hebben niet zo'n beste reputatie. En positieve acties waar velen lol in hebben en aan meedoen, die hebben zo een-twee-drie nog niet het hondonvriendelijke klimaat verbeterd. Gelukkig maar, dat de hondenvrienden van Leiderdorp zich daar niet door laten demotiveren. En stug doorgaan met hun activiteiten. Al is het soms een beetje, en ook daar is een uitdrukking voor, vechten tegen de bierkaai…

Zie ook facebook Platform Hondenweer – HVL

Afbeelding