Gewoon stil en dromerig of hooggevoelig? De lezing 'Hooggevoeligheid van de LVU geeft inzicht. | Foto: PR
Gewoon stil en dromerig of hooggevoelig? De lezing 'Hooggevoeligheid van de LVU geeft inzicht. | Foto: PR Foto: PR

Lezingen bij de LVU

Educatie n De Volksuniversiteit heeft in april twee bijzondere lezingen op het programma staan:

Hooggevoeligheid

Hooggevoelig of gewoon stil en dromerig? In een wereld die mondigheid, assertiviteit en snelheid aanmoedigt, valt het niet mee om stil en bescheiden te zijn. Misschien voelt het als last, maar het is ook een mooie eigenschap. Je moet er niet aan denken dat iedereen altijd overal haantje de voorste is. De docente geeft

Wat doet hooggevoeligheid bij volwassenen en hoe herken je het gedrag van een sensitief kind? In deze lezing wordt uitgelegd wat hooggevoeligheid is en wat de voor- en nadelen van deze eigenschap zijn. Een aanrader voor wie vermoedt dat hij of zij zelf hoogsensitief bent, of dat een partner of (klein)kind dat is.

Datum en tijd: woensdag 19 april, 19.30-21.30 uur.

100 jaar De Stijl

Het is het jaar van De Stijl. Daarom organiseert de LVU een lezing over Mondriaan en De Stijl. Carina Mathot neemt zijn 'klas' mee op een visuele kunstreis. Van Mondriaan's vroege figuratieve landschappen tot felgekleurde bomen en bloemen en van kubistische composities tot zijn 'vertrouwde' rode, blauwe en gele kleurvlakken.

Datum en tijd: dinsdag 11 april, 10.30-12.30 uur.

Informatie en inschrijving: www.leiderdorpse-volksuniversiteit.nl, e-mail leiderdorp@volksuniversiteit.nl, tel.: (071) 5411732 of op het LVU-bureau in de Sterrentuin: Van Diepeningenlaan 110, Leiderdorp (ma t/m do, 09.30-12.00 uur).