Er zijn heel veel rondjes gerend voor Franniez. | Foto: PR
Er zijn heel veel rondjes gerend voor Franniez. | Foto: PR Foto: PR

PWA rent voor Franniez

sponsorloop n Op vrijdag 24 maart zijn de projectweken met de titel 'Op je gezondheid' op de Prins Willem-Alexanderschool in Leiderdorp afgesloten met een sportieve sponsorloop ten bate van kinderfonds Franniez, dat ernstig chronisch zieke kinderen ondersteunt.

Gedurende de projectweken hebben alle leerlingen activiteiten gedaan die gericht waren op gezond(er) opgroeien. Gezond eten en drinken én lekker bewegen en sporten.
Tijdens de afsluitende sponsorloop hebben alle leerlingen een half uur lang rondjes gelopen om geld in te zamelen voor Franniez. Na afloop kregen de kinderen een, door Albert Heijn Santhorst aangeboden, appeltje voor de ontstane dorst.

De kinderen hebben heel veel rondjes gelopen. Op vrijdag 31 maart wordt de cheque met de opbrengst overhandigt aan Franny Slingerland, het stralende lichtpunt achter Franniez.


Zonder bij geen aardbei

Lezing n Imker Dirk Jan Binnendijk geeft dinsdagochtend 4 april een lezing over bijen voor het VrouwenNetwerk Zijlkwartier.

Binnendijk heeft een adviesbureau voor de bloemisterij onder glas. Daarnaast is hij als imker actief onder de naam Cronesteyn's Hof. De bijen staan op verschillende plaatsen in de omgeving van Leiden, onder andere op de kinderboerderij in de Houtkamp. Tijdens zijn lezing zoemt hij in op de bloemenwereld als biotoop voor de kleine wezens die onder andere zorgen voor die heerlijke honing waar menigeen dol op is.

Dirk Jan Binnendijk over zichzelf en zijn werk: "Echt vakmanschap, dat kenmerkt mijn producten. Als tuinbouwadviseur, stadsimker en plantenteler maak ik Leiden en omgeving een beetje mooier: wat van dichtbij komt, heeft veel waarde voor de omgeving en is beter voor het milieu .'

Dirk Jan neemt zijn toehoorder mee in de wondere wereld van de bij, vertelt over de ernst van de slogan 'Zonder Bij Geen Aardbei...' en legt uit hoe iedereen zelf kan meehelpen de bijenstand op peil te houden.

De lezing vindt plaats in wijkgebouw Zijlkwartier aan de Van der Marckstraat 19 en duurt van 10.00 uur tot ca. 12.00 uur. Voor leden van het Vrouwennetwerk is de toegang gratis, niet-leden wordt een kleine bijdrage gevraagd.