Afbeelding
Foto: PR

NIEUWS OVER DE MIDZOMERLOOP

Vrijdagavond 30 juni wordt de Leiderdorpse MidZomerLoop gehouden. Een kleinschalige loop, vooral bedoeld voor iedereen die op een gezellige en ongedwongen manier een persoonlijke prestatie wil leveren. Om de week vindt u op deze plek nieuws over de MidZomerLoop 2017.

De routes

De route van de MidZomerLoop 2017 is dezelfde als die van vorig jaar. Alle afstanden, inclusief de wandelroute, starten en finishen bij sporthal De Bloemerd.

De hardlooproutes gaan vanaf de parkeerplaats langs ruitervereniging Liethorp richting de Leyhof. De kinderroute slaat na de hockeyvelden van Alecto rechtsaf, om achterlangs die velden, langs de schooltuintjes en de schietvereniging na 2 km terug te keren naar de Bloemerdhal.

De 6 en 10 km steken over naar de Leyhof en slaan linksaf de Brugwacht in. Aan het einde van de straat gaat het rechtsaf langs het pad naast de Dwarswatering. Via de beveiligde oversteek bij de Buitenhoflaan slaat men voor de Oude Spoorbaan linksaf. Bij de Engelendaal gaat het rechtsaf, het tunneltje onderdoor de wijk Driegatenbrug in. Achterlangs het schelpenpad komt men dan uit bij de Zijldijk. Die wordt in noordelijke richting gevolgd tot de Nieuweweg waar de 6 en de 10 km splitsen. De kortste route gaat de Nieuweweg in om halverwege rechtsaf te slaan richting de Koeienrotonde. Via de door verkeersregelaars beveiligde kruising gaat het weer de Leyhof in, waar linksaf geslagen wordt om via het fietspad achter de wijk langs weer naar de Brugwacht te gaan. Bij de eerste brug links aan de Brugwacht draaien de lopers de Bloemerd in om via de achterkant van de hockeyvelden, de schooltuintjes en de schietvereniging uit te komen bij de finish.

De 10 km vervolgt de Zijldijk om bij de Verlaatsloot rechtsaf de polder in te gaan. Waar de Leidseweg en de Nieuweweg samenkomen, maken de lopers een scherpe bocht en lopen de hele Nieuweweg af. Bij de kruising met de Zijldijk wordt gekeerd om vandaar de route van de 6 km te volgen.

De 9 km lange wandelroute start iets anders. Daar gaat men vanaf de parkeerplaats meteen rechtsaf langs de schietvereniging en de schooltuintjes, om door de Leyhof richting de Oude Trambaan te gaan. Dan gaat het linksaf richting de Engelendaal om dan via de Driegatenwijk naar de Zijldijk te gaan. Dan volgt men de route van de 10 km lopers tot halverwege de Nieuweweg. Daar slaan de wandelaars linksaf, om door de Boterhuispolder richting het koeientunneltje onder de Oude Trambaan door weer naar de Dwarswatering te lopen. Via de Dijkwacht vervolgt men dan de route dwars door de Leyhof terug naar de Bloemerd.

De Boterhuispolder is vanwege het broedseizoen tot 15 juni gesloten dus het is nog niet mogelijk de route uit te proberen. Maar het wordt natuurlijk heel leuk om dat op vrijdagavond 30 juni samen met veel lopers te gaan doen. We rekenen op uw komst.

www.midzomerloop-leiderdorp.nl