Afbeelding
Foto: PR

RCL laat het lelijk liggen bij pover VDL

voetbal n RCL won op 18 maart van streekgenoot DoCoS en nestelde zich steviger op de tweede plaats. De Leiderdorpers bleven daarmee in de buurt van Te Werve. Een week later ziet de situatie er alweer heel anders uit: RCL speelde zaterdag ondermaats bij VDL en kwam niet verder dan een gelijkspel (1-1).

De wel winnende koploper, Te Werve, zegevierde met 1-4 bij Honselersdijk, liep twee punten uit en heeft met nog zes wedstrijden voor de boeg een marge van zes punten. Daarnaast naderden Valken'68 en DoCoS de equipe van Stefan Luykx tot op een punt.

De trainer van de Racing Club was onverbiddelijk voor zijn manschappen. "We hebben gefaald. Er was sprake van een complete off-day. Qua beleving, veldspel, uitvoering, bezieling en wat al niet meer was het niet voldoende. En dan win je ook niet van een weinig imponerende tegenstander. Dit zijn dure punten en dat mogen we onszelf aanrekenen. Dit was ondermaats wat RCL liet zien."

Rood-en-wit kwam nog wel op voorsprong dankzij Thom Wijnalda, voor de zoveelste keer de trefzekere spits. Het gaf niet het gewenste ruggensteuntje. Luykx: "Het bleef slecht en onrustig in balbezit en daardoor konden we geen afstand nemen." De thuisspelende opponent kreeg één kans en prompt was het raak.

Na de onderbreking werd het niet veel beter en RCL kreeg weinig kansen. De grootste kwam nog op naam van Wijnalda, maar nu kon de trekker niet worden overgehaald.

Mickey Tromp, die ondertussen weer op een basisplaats kan rekenen na divers blessureleed, was niet minder teleurgesteld dan zijn trainer. "Deze pot hadden we ons anders voorgesteld. Wanneer je kampioen wilt worden dan moet je van dit soort ploegen winnen. De concentratie was er op de een of andere manier niet. Vanaf het begin liep het stroef en we hebben ons niveau niet gehaald. " Maar hij weigert de handdoek te gooien. "Volgende week speelt Valken'68 thuis tegen Te Werve en wanneer onze regiogenoot wint, is de spanning weer volledig terug. Uiteraard moeten we dan wel zelf winnen, maar dat zijn we aan onszelf verplicht tegen de nummer laatst. In de vorige wedstrijd tegen Kethel Spaland speelde ik nog niet mee dus ik ken ze niet. Maar we moeten ons hoe dan ook revancheren van ons matige optreden tegen VDL."

Bron: Leidenamateurvoetbal.nl


Maak kennis met volleybal

volleybal n Snel en explosief, met veel springen en duiken. Volleybal is leuk om naar te kijken, maar nog veel leuker om zelf te doen. Woensdag 12 april houdt de Leiderdorpse volleybalvereniging Leython DC een open training voor jongens van 12 tot en met 16 jaar die willen kijken of deze sport iets voor hen is.

Onder leiding van de ervaren trainers wordt de techniek van passen, setuppen, smashen en blokken geoefend. De deelnemers worden ingedeeld op leeftijd en trainen samen met spelers van de A-, B- en C-jeugdteams. Natuurlijk eindigt de training met een wedstrijdje.

De training vindt plaats van 18.00 tot 19.30 uur in sporthal De Does aan het Amaliaplein in Leiderdorp. Deelname is vrijblijvend en gratis. Vooraf opgeven is niet noodzakelijk maar kan wel via jeugd@leythondc.nl. Dit mailadres is ook voor vragen en nadere informatie.