De huismus is een van de vogels die je regelmatig tegenkomt in je achtertuin (en soms zelfs in je koffiekopje). | Foto: Tineke Sommeling
De huismus is een van de vogels die je regelmatig tegenkomt in je achtertuin (en soms zelfs in je koffiekopje). | Foto: Tineke Sommeling Foto: Tineke Sommeling

Vogels in je eigen buurt

Excursie n Op zondagochtend 2 april organiseert het IVN een excursie over vogels in de bebouwde omgeving. Onder leiding van ervaren natuurgidsen wordt een rondje gelopen door de Leiderdorpse woonwijken Voorhof en Binnenhof om te kijken en te luisteren naar de vogels die onze medebewoners zijn.

Waarom zingen vogels? En zijn vogels even kieskeurig als mensen als het gaat om een woonplek? Waarom zitten er in de ene straat wel huismussen en in de andere niet? Waarom zingt op de ene plek wel een roodborst en laat hij het elders afweten? En waarom zie je toch bijna overal kauwtjes en eksters? Tijdens de excursie wordt geprobeerd op al deze vragen antwoord te geven.

De wandeling start om 10.00 uur op het plein aan de voorkant van Winkelhof, ter hoogte van de grote trappen en duurt ongeveer negentig minuten. Neem zo mogelijk een verrekijker mee. Aanmelden is niet nodig en deelname is gratis. Kijk ook op www.natuureducatie.nl.