Afbeelding
Foto: Johan Kranenburg

Buurtactief Muurkrant

Zo'n vijf maal per jaar verschijnt de Muurkrant van Buurtactief Het Oude Dorp, een groep betrokken bewoners van het oude deel van Leiderdorp die zich inzetten voor alles wat met hun wijken – Achthoven, Doeskwartier, Kerkwijk en Oranjewijk - te maken heeft. Hieronder enkele items uit de laatste Muurkrant:

• Buurtmarkt

Op zaterdag 1 april vindt voor de tweede keer de buurtmarkt in het Oude Dorp plaats.

Alle bewoners van de Oranjewijk, de Kerkwijk, het Doeskwartier en van de Achthovenerweg zijn van 14.00 tot 17.00 uur van harte welkom in de Willem de Zwijgerschool.

Er zullen veel lokale, kleine bedrijfjes / zzp'ers met een tafeltje staan die graag iets vertellen over hun product of dienst. Natuurlijk zal Buurtactief ook goed vertegenwoordigd zijn. Daarnaast is er van alles te doen voor de kinderen ook genoeg te doen.

• Afronding A4 project door Rijkswaterstaat

Bij de herinrichting van het gebied rond de verdiepte en verbrede A4 moet Rijkswaterstaat nog altijd het nodige afronden. Wat nog altijd is blijven liggen, is de verlichting bij Mauritssingel-Ericalaan. Maar ook herbestrating van bijvoorbeeld de Resedastraat.

Volgend jaar start er een groot onderhoudsproject. Alle bewoners ontvangen hier binnenkort een vragenformulier voor.


• Kermis toch niet naar Hoofdstraat

Buurtactief was geen voorstander van het plan om de familiekermis rond Koningsdag dit jaar te

Een deel van de straatverlichting bij de Mauritssingel-Ericalaan werkt nog steeds niet. Het is een van de zaken die Rijkswaterstaat nog moet afronden. | Foto: J.P. Kranenburg

verplaatsen naar Hoofdstraat ter hoogte van het plein over de A4 zou komen. Inmiddels is definitief besloten dat de verplaatsing niet doorgaat. Er is een nieuwe aanvraag ingediend voor een plek op de parkeerplaats bij sporthal De Bloemerd, waar de kermis de afgelopen paar jaar ook stond opgesteld.

• Intocht Sinterklaas

Het is nog ver weg, maar helaas zal de intocht van de boot van Sinterklaas niet bij het plein over de A4 gaan terugkomen. De kinderen kunnen dan de boot niet van ver zien aankomen. Dat geeft toch wel een speciale spanning. Brandweer en politie vinden het daar ook niet echt veilig voor de kinderen.

Heeft u vragen of ideeën, deel dit met ons via e-mail buurtactief@hotmail.com. Samen kunnen wij meer bereiken.

Wie de volledige muurkrant graag digitaal wil ontvangen, kan ook mailen naar bovenstaand mailadres.