Vrijwilligers gezocht

PLUSPUNT n Deze rubriek is samengesteld door Pluspunt voor Welzijn en Dienstverlening. Voor algemene vragen op het gebied van vrijwilligerswerk kunt u terecht bij Pluspunt, tel. (071) 5413536, tussen 9.00 en 12.00 uur of via info@pluspuntleiderdorp.nl.

'Eva' zoekt voor Dhr. Parfan (1967) een geduldige vrijwilliger, niet ouder dan 52 jaar, voor ongeveer 2 uur per week, aan wie hij zijn verhaal kan vertellen. Dhr. Parfan is door een ongeluk arbeidsongeschikt geraakt. Hij heeft altijd pijn en heeft hierdoor weinig energie. Tevens is zijn wereld erg klein geworden. Hij heeft veel gereisd en is geïnteresseerd in politiek, sport, Formule 1, situatie in de wereld. Strategische spellen als schaken en dammen hebben ook zijn interesse.

Meer informatie: Edmund Vaessen, tel. (071) 161445.

Humanitas zoekt voor het project Home-Start vrijwilligers die opvoedingsondersteuning, praktische hulp en emotionele steun bieden aan ouders met tenminste één kind t/m 6 jaar. Als vrijwilliger bezoekt u de gezinnen een halve dag per week voor een periode van ongeveer een half jaar tot een jaar. Home-Start biedt maatschappelijk zinvol werk, een gecertificeerde cursus, goede begeleiding en deskundigheidsbevordering, gezelligheid/collega's, onkostenvergoeding en verzekering, en een kans om uw levenservaring te verbreden.

Meer informatie: Örpen Duregger, coördinator van Home-Start Leidse regio, tel. (071)- 5722700, e-mail o.duregger@humanitas.nl. Website: www.home-start.nl.

De Hartstichting zoekt wijkhoofden en collectanten voor de jaarlijkse collecte (2 t/m 8 april 2017). Als wijkhoofd bent u verantwoordelijk voor het coördineren van de collecte in uw wijk. Afhankelijk van de grootte van de wijk kan dit zo'n 15 tot 20 uur per jaar aan tijd kosten. Wijkhoofden worden gezocht voor de wijken: Kerkwijk, Vogelwijk, het Zijlkwartier, de Schansen en Driegatenbrug.

Er zijn ook nog collectanten nodig voor diverse straten, waarbij de benodigde tijd kan variëren van een uurtje tot ca. anderhalf uur.

Meer informatie: Jack Veenstra, tel. (071) 888 84 86 / 06 - 22 26 17 13.

Hospice Issoria zoekt zorg- en kookvrijwilligers. Hospice Issoria schept voor mensen in de laatste levensfase een omgeving die zoveel mogelijk lijkt op thuis. Vrijwilligers leveren een belangrijke bijdrage in de huiselijke sfeer en geven persoonlijke aandacht. Vrijwilligers in Issoria werken als team. Kookvrijwilligers zijn minimaal eenmaal per week inzetbaar (af en toe in het weekend). Je wordt ingewerkt en krijgt scholing. In Issoria is geen dag hetzelfde: flexibel in kunnen spelen op wisselende situaties in de hospice is een belangrijke eigenschap.

Meer informatie: tel. (071) 514 22 75, e-mail info@issoria.nl. Website: www.issoria.nl.

Octogoon Leiderdorp zoekt vrijwilligers die het leuk vinden om samen met één van onze cliënten een kort uitstapje te doen. Dit kan voor een paar uurtjes per week of om de week. We zoeken vrijwilligers die het een uitdaging vinden om iets te betekenen voor mensen met een beperking (NAH). U bent bereid zo nodig een rolstoel te duwen. Een uitstapje kan zijn; een boodschap doen, wandeling maken, een rondje fietsen, of ergens een kopje koffie drinken. Momenteel zijn er twee clientes, van 55 en 53 jaar, die graag met een vrijwilliger boodschappen zouden doen. Een van hen zou het ook fijn vinden met een vrijwilliger te koken. Ook wordt een vrijwilliger gezocht die voor een cliënte (45 jaar) een schilderactiviteit wil organiseren.

Octogoon Leiderdorp is een onderdeel van Stichting Gemiva-SVG en hanteert eigen vrijwilligersbeleid. Meer informatie: Monique Otten, tel. (071) 5898613, e-mail octogoon@gemiva-svg.nl.

Stichting Terminale Thuiszorg zoekt vrijwilligers die het mede mogelijk maken om thuis de laatste levensfase af te sluiten. Als vrijwilliger wordt u ingezet bij de mensen thuis in de eigen vertrouwde omgeving om familie en mantelzorger(s) te ontlasten. U neemt de zorg dan enkele uren over, zodat familie even tijd voor zichzelf heeft. Uw taak is aanvullend op die van de mantelzorger(s) en de thuiszorg. U volgt trainingen en krijgt ondersteuning om dit werk te kunnen doen.

Meer informatie: Annette Kemerink (coördinator) tel. 06-51002071, e-mail terminalethuiszorg@gmail.com. Website : www.terminalezorg.vptzleiden.nl.

Hospice de Mare in Oegstgeest zoekt vrijwilligers die iets in de palliatieve zorg willen doen als ondersteuning van het team verpleegkundigen. Ervaring is handig maar niet noodzakelijk. Alle vrijwilligers worden geschoold. Ook vrijwilligers die zich op een andere manier willen inzetten bij de zorg rondom de gasten zijn van harte welkom. Bijvoorbeeld mensen die handig zijn met ICT of klussen, die kunnen voorlezen of groene vingers hebben, die met cliënten willen wandelen of er gewoon voor hen willen zijn.

Meer informatie: e-mail annemarlieshuizinga@marente.nl of tel. 06-13772752 of (071) 5162560.

Volksuniversiteit Leiderdorp (LVU) biedt een uitgebreid programma van lezingen, workshops en cursussen op allerlei terreinen. De LVU zoekt:

- twee actieve bestuursleden ter versterking van het bestuur.

- cursuscoördinatoren. Samen met andere vrijwilligers organiseert en begeleidt u cursussen en stelt u het programma samen.

- gastheren/-vrouwen. Als gastheer/-vrouw installeert u de apparatuur voor de docenten en u serveert koffie en thee aan de docenten en de deelnemers.

- vrijwilligers voor projecten, zoals het opzetten van cursussen voor speciale doelgroepen en samenwerking met andere organisaties.

Meer informatie: tel. (071) 541 17 32, e-mail leiderdorp@volksuniversiteit.nl.

Alrijne Ziekenhuis zoekt regelmatig vrijwilligers voor diverse vrijwilligersfuncties.

Wie zoeken wij? Wij zoeken enthousiaste vrijwilligers met een servicegerichte- en klantvriendelijke instelling en een representatief uiterlijk. Je bent iemand die plezier beleeft aan het bieden van hulp aan patiënten en bezoekers. Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal, je bent fysiek in een goede conditie en je kunt zelfstandig werken.

Wie zijn wij? In Alrijne Ziekenhuis Leiden, Leiderdorp en Alphen aan den Rijn zijn ongeveer vierhonderd trouwe en enthousiaste vrijwilligers actief die zich inzetten voor extra aandacht naar onze patiënten en bezoekers. Onze vrijwilligers ondersteunen diverse afdelingen binnen Alrijne met allerlei voorkomende werkzaamheden. Voor de zorgprofessionals zijn vrijwilligers een welkome aanvulling. Vrijwilligers maken het mogelijk dat de professionals zich op kerntaken kunnen concentreren, terwijl de vrijwilligers extra aandacht hebben voor de zorgvrager. Vrijwilligers kunnen daarnaast de ogen, oren en ambassadeurs van Alrijne zijn. Hun aanwezigheid, inzichten en ervaringen kunnen leiden tot verbeteringen in de kwaliteit van de dienstverlening en het imago van Alrijne.

Interesse? Kijk voor meer informatie en een aanmeldingsformulier op www.alrijne.nl/werken-leren-bij-alrijne/vrijwilligerswerk/.