Het Alphens Kozakkenkoor. | Foto: PR
Het Alphens Kozakkenkoor. | Foto: PR Foto: PR

Dertig Kozakken zingen in Goede Herderkerk

koor n Het Alphens Kozakkenkoor treedt zondag 26 maart op in de Goede Herderkerk. Dertig kozakken zorgen dan met een bijzonder programma voor een onvergetelijke, wervelende Russische middag.

Het koor, dat in 2017 zijn tienjarig jubileum viert, heeft de afgelopen jaren onder leiding van de Wit-Russische dirigent Arkadi Gankin door het hele land vele tientallen concerten in kerken en theaters gegeven. Altijd weer weet het koor voor volle zalen het publiek mee te krijgen in de Russische sfeer van orthodox-liturgische muziek en de vrolijke, romantische en opzwepende kozakkenliedjes.

Voor dit jubileumconcert is als speciale gaste de Russische zangeres Viktoria Pankratova uitgenodigd. Zij heeft eerder met de kozakken gezongen en maakte op de koorleden én het publiek grote indruk.

Alle liederen worden gezongen in het Russisch en worden begeleid op de bajan, de Russische knoppenaccordeon. Dirigent Arkadi Gankin is een virtuoos bespeler van de bajan. Hij wordt ter zijde gestaan door een andere geweldige bajanspeler, Igor Foersov. Nataliya Staravoit zorgt als ladyspeaker voor informatie over de liederen.

Het optreden op 26 maart in de Goede Herderkerk aan de Hoge Rijndijk 18 in Zoeterwoude-Rijndijk begint om 14.00 uur (zaal open om 13.30 uur). De toegang is € 12,50 en de kaartjes zijn onder meer verkrijgbaar bij het Havannahuis aan de Winkelhof 14 in Leiderdorp, de pastorie aan de Hoge Rijndijk 16 in Zoeterwoude-Rijndijk en via de website www.alphenskozakkenkoor.nl. Verder zijn mogelijk aan de zaal nog kaartjes te koop.


Wereldhits in je moers taal

Zanggroep n De Leiderdorpse zanggroep Komopjuh! treedt zondag 26 maart tijdens de maandelijkse Muzikaal Tuynierenmiddag op in café-restaurant De Hollandsche Tuyn.

Komopjuh! bestaat uit vier zangeressen en vier zangers die akoestisch worden begeleid door drie muzikanten. Zij zingen, meerstemmig, bekende hits uit de hele wereld in het Nederlands waarbij ze geïnspireerd zijn door de vertalingen van Jan Rot; zanger, componist, tekstdichter en hertaler (zoals hij zichzelf noemt) van wereldhits. De hertalingen brengen de sfeer van een bekend (pop)nummer over naar het Nederlands, met behoud van de essentie en de ritmiek van het origineel. Vaak wordt, voor de herkenbaarheid, de setting van een nummer ook naar de Nederlandse situatie overgezet. De hertaalde nummers blijven daarmee dicht bij het origineel, terwijl de teksten altijd een glimlach op het gezicht van de luisteraar weten te brengen.

De rode lijn bij de optredens van Komopjuh! is het eeuwenoude verhaal van de vicieuze cirkel verliefdheid-liefde-bedrog-scheiding-eenzaamheid, dat in liedvorm wordt gebracht.

Komopjuh! staat op de planken van 16.00 tot 18.00 uur. Zoals gewoonlijk kan na het optreden genoten worden van een eenvoudige maar smakelijke maaltijd voor slechts

€ 12,50 per persoon. De dagschotel bestaat dit keer uit gebakken rijst met kipsaté, een pikant eitje, atjar en kroepoek. Vooraf reserveren is gewenst en kan via tel. (071) 541 14 64. De Hollandsche Tuyn ligt aan de Hoofdstraat 24 in Leiderdorp.

Afbeelding