V.ln.r. raadslid Felix Stam, CDA leden Wim Laman en Joop van Huut, Barbara Gardeniers en fractievoorzitter Mirjam van der Stelt. | Foto: PR
V.ln.r. raadslid Felix Stam, CDA leden Wim Laman en Joop van Huut, Barbara Gardeniers en fractievoorzitter Mirjam van der Stelt. | Foto: PR Foto: PR

Derde generatie Gardeniers helpt CDA bij campagne

verkiezingen n De Leiderdorpse CDA-afdeling kreeg zaterdag bij het campagnevoeren in het dorp hulp van Barbara Gardeniers, de dochter van CDA wethouder Jeff Gardeniers. Barbara, die zelf in Amsterdam woont, werkte jarenlang op het partijbureau van het CDA en staat momenteel 39ste op de CDA kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen.

Zij is de derde achtereenvolgende generatie in de Gardeniers familie die politiek actief is voor het CDA. Haar oma, Til Gardeniers, kwam in 1971 in de Tweede Kamer voor de Katholieke Volkspartij (KVP), die in 1980 met de Anti-Revolutionaire Partij (ARP) en de Christelijk-Historische Unie (CHU) fuseerde tot het Christen-Democratisch Apèl (CDA). Van 1977 tot 1982 was zij minister in verschillende kabinetten Van Agt. Vader Jeff Gardeniers was al eerder wethouder in Leiderdorp van 2006 tot 2010 en gemeenteraadslid in de raadsperiode 2002-2006 en 2010-2014.

V.ln.r. raadslid Felix Stam, CDA leden Wim Laman en Joop van Huut, Barbara Gardeniers en fractievoorzitter Mirjam van der Stelt. | Foto: PR


Verkiezingsinfo voor jongeren

Dwars n Alle Leiderdorpse jongeren zijn donderdagavond 9 maart welkom in Jongerencentrum Dwars in de Bloemend (naast sporthal De Bloemerd) om te komen praten over de Tweede Kamerverkiezingen.

Nog een week en dan kan er gestemd worden voor de leden van de nieuwe Tweede Kamer. Er doen deze keer 28 partijen mee en met zoveel partijen wordt het er niet makkelijker op om te weten waar iedereen voor staat. Daarom organiseert Dwars een inloopavond waar jongeren allerlei informatie kunnen krijgen. Er zijn diverse lokale politici aanwezig en ook kan de jongerenkieswijzer gedaan worden. De avond begint om 20.00 uur, de deuren zijn open vanaf 19.00 uur en de toegang is gratis.


Seniorendebat

verkiezingen n Op donderdag 9 maart om 14.00 uur (inloop 13.30 uur) organiseert de Stichting 55 plus in Leiden een senioren verkiezingsdebat in het Volkshuis aan de Apothekersdijk 58 A. Het gaat dan over specifieke senioren onderwerpen: zorg, wonen, pensioenen en participeren. Tweede Kamerleden van VVD, PvdA, CDA, D66 en 50 Plus, gaan in discussie met het publiek. De discussie wordt geleid door Ton Kohlbeck. De toegang is gratis.