Natuurlijk nam wijkagent Joop van der Pol de kinderen mee naar buiten om zijn les kracht bij te zetten. | Foto: PR
Natuurlijk nam wijkagent Joop van der Pol de kinderen mee naar buiten om zijn les kracht bij te zetten. | Foto: PR Foto: PR

Les van de wijkagent

verkeer n Wijkagent Joop van der Pol kwam vrijdag 17 februari naar de Leiderdorpse basisschool Kastanjelaan om daar verkeersles te geven aan groep 3.

Van der Pol gaf uitleg over de nieuw ingerichte schoolomgeving en de bijbehorende verkeersborden en verkeerstekens. Natuurlijk nam hij de kinderen mee naar buiten om alles duidelijk te laten zien.

Deze hele maand staat op de Kastanjelaanschool in het teken van praktische verkeerslessen. Verkeerswandelingen en verkeersbordenspeurtochten in de wijk rond school laten de leerlingen kennismaken met de eigen schoolomgeving. Doel van dit alles is de kinderen te leren zich veilig, verantwoord en vaardig in het verkeer te bewegen.


Jungle Rumble in De Does

voorjaarsvakantie n Voor iedereen, van jong tot oud, is er tijdens de voorjaarsvakantie van alles te beleven in het Leiderdorpse sportcentrum De Does.

Zo is er een supersnelle glijbaan, een verwarmde wildwaterkreek, een whirlpool en stoombaden met massagestralen maar ook elke dag een leuke activiteit onder het motto Jungle Rumble. Wat betekent dat de activiteiten allemaal iets te maken hebben met dollen in de jungle. Voor wie honger of dorst krijgt van het zwemmen en spelen: de horeca is elke dag geopend. Speciaal voor kinderen is er een Jip's Hippomeal.

Programma

Maandag 27 februari: Sport en spel in Sporthal de Does (ochtend), aansluitend zwemmen is een optie
Dinsdag 28 februari: Krokodillenrace en Jungle dieren vermist (zoektocht)
Woensdag 1 maart: Kokosnoot duiken
Donderdag 2 maart: Zeemeermin/man zwemmen
Vrijdag 3 maart: Junglerun, ringwerpen en ballen gooien
Zaterdag 4 en zondag 5 maart: Extra drijfmateriaal

Het zwembad is alle dagen geopend van 10.30 tot 15.00 uur met uitzondering van woensdag (tot 14.30 uur) en zondag (tot 17.00 uur).
Vooraf aanmelden is niet noodzakelijk maar voor de Sport en spel dag wel aan te raden. Alle genoemde activiteiten zijn in het entreegeld inbegrepen.
Kijk voor meer informatie op www.dedoes.nl, bel (071) 5410655 of mail naar info.sfl@sportfondsen.nl.