Het Pantone kleureninstituut heeft de kleur 'The Greenery' als de kleur van het jaar 2017 gekozen.
Het Pantone kleureninstituut heeft de kleur 'The Greenery' als de kleur van het jaar 2017 gekozen. Foto: PR

Groen, de gezonde trend

... én modekleur van het jaar

Groen staat voor duurzaam, veilig, fris en vers. Dit jaar heeft het Pantone kleureninstituut de kleur "The Greenery" als de kleur van het jaar gekozen. Voor interieur en voor mode. Een frisse warm-groene kleur.

Er zijn veel mensen die niet zo goed weten wat ze met groen aan moeten. Vaak denken ze dat groen geen goede kleur voor hen is. Gelukkig bestaan er heel veel verschillende kleuren groen. Voor elk kleurentype is er wel een mooie groen te vinden. En geef toe, het geeft ruimte om te variëren met je kleuren.

Lentetype groen
Het lentetype staat The Greenery van Pantone erg goed. Dit komt omdat het een warme, lichte en felle kleur is.

Zomertype groen

Voor het zomertype zijn er ook veel mooie groenen te vinden. Zoals bijvoorbeeld mintgroen. Een lichte zachte koele kleur.

Herfsttype groen
Olijfgroen gaan we dit jaar ook veel zien als modekleur. Een zachte en warme groene kleur, heel erg mooi bij de herfsttypes.

Wintertype groen
Het wintertype kan dit jaar volop kiezen uit kleding met hardere fel groene kleuren. Zoals bijvoorbeeld grasgroen. Deze kleur staat ook mooi bij de heldere lentetypes.

Groen voor de binnenkant

Ben je nog niet overtuigd dat groen je staat? Zeker is wel dat groen, dat wil zeggen groenvoer, goed voor je is. Dat leren we van jongs af aan. Groente levert volop vezels, vitamines en mineralen. Groente geeft je lichaam de juiste brandstof en vult je buik zonder onnodige en lege calorieën. Veel voordeel dus.

Wil je dagelijks meer groente binnenkrijgen, alleen weet je niet hoe? Dan is een groene smoothie een ideale start. Makkelijk en snel, lekker en gezond. Je zult merken dat je meer energie krijgt, minder zin in suiker en bewerkt voedsel. Ook met groente kun je eindeloos variëren. Geef het volgende recept eens een kans. Maak met behulp van een blender of creëer je eigen favoriet.

Ga voor groen en geniet ervan!

MAKKELIJKE GROENE SMOOTHIE
150-200 ml amandelmelk
1 banaan
halve avocado
2 handen spinazie