Afbeelding
Foto: PR

Propjes prikken en canvassen

groenlinks n Het is verkiezingstijd en dat betekent dat politieke partijen zich zoveel mogelijk proberen te profileren. Ook op lokaal niveau. GroenLinks Leiderdorp houdt iedere maand in een andere buurt een schoonmaakactie, waarbij buurtbewoners meteen op en aanmerkingen over het dorp kwijt kunnen bij de raadsleden. Maar nu de Tweede Kamerverkiezingen naderen, combineert de afdeling deze acties met 'canvassen': huis-aan-huis aanbellen om stemmen te horen en liefst ook stemmen te werven. En zo werd afgelopen zaterdag, na het propjes prikken bij winkelcentrum Santhorst, in een mum van tijd de honderdste bel ingedrukt.

Op de foto een deel van het canvastteam in de opvallende groene jasjes, v.l.n.r. fractievoorzitter Jeannette Hofman-Züter, gemeenteraadslid Frauke Joester en penningmeester Wilfried Smit.


Inzameling voor voedselbank

scheppingskerk n Dinsdag 7 februari houdt de Protestantse Gemeente Leiderdorp de maandelijkse inzameling voor de Leidse voedselbank. De gehele dag tot ongeveer half 5 kunnen houdbare levensmiddelen ingeleverd worden op het plein van de Scheppingskerk (hoek Laan van Ouderzorg/Van Poelgeestlaan). Er is behoefte aan pakken met pasta's en rijst, diverse sauzen, blikken met vis, vlees, soep, groente of peulvruchten, zonnebloemolie, koffie, suiker, thee, broodbeleg, een zak met aardappels. Ook huishoudelijke en verzorgingsartikelen als schoonmaakmiddelen, shampo en tandpasta zijn welkom.

Medewerkers van de voedselbank komen de ingeleverde goederen aan het eind van de dag ophalen. In de hal van de kerk staat een geldbusje voor giften. Hiervan worden in overleg met de voedselbank levensmiddelen worden gekocht.

In januari zijn er totaal 24 kratten en dozen naar de voedselbank gegaan en er zat € 330,- in het geldbusje.