Afbeelding
Foto: PR Bart Treuren

Luna tijdens haar oefening met de knotsen. | Foto: Bart Treuren

Kampioenschap voor Luna Walsh

gymnastiek n Bij de Districtswedstrijd Mid-West in de Ritmische Gymnastiek is Luna Walsh (12) uit Leiderdorp kampioen geworden in de categorie Junioren A. De wedstrijd vond plaats op zaterdag 28 januari in Hoofddorp. Luna imponeerde met haar oefeningen met bal en knotsen.

Luna komt uit voor GTV de Badhoeve uit Amsterdam en doet dit jaar voor het eerst mee bij de Junioren (2002-2004). Het kampioenschap betekent voor haar een goede start van het nieuwe wedstrijdseizoen.


Wave te sterk voor Aquadraat

Waterpolo n Het eerste herenteam van de Leiderdorp-Koudekerkse waterpolovereniging Aquadraat had zaterdag weinig in te brengen tegen Wave uit Delft, de nummer 2 op de ranglijst.

De wedstrijd begon prima met een gemiste strafworp van Wave en twee door topscoorder Rik Speel benutte man-meer situaties waardoor hij twee maal een achterstand wegspeelde. De 2-2 hield stand tot halverwege de tweede periode waarna Wave het heft in handen nam. Via twee counters en een man-meer situatie kwam Aquadraat met 5-2 achter, wat het voor de ploeg wel heel moeilijk maakte deze wedstrijd nog te stunten.

In het begin van de derde periode wist Rob Westgeest opnieuw uit een overtalsituatie 5-3 te scoren maar dat was voorlopig het laatste positieve wat Heren 1 op het formulier kon krijgen. Wave liep uit naar 10-3 halverwege de laatste periode en Aquadraat kreeg meerdere uitsluitingen aan z'n broek. Pas aan het eind van de wedstrijd wist Heren 1 middels goals van Noa van Straten (10-4), Timo Dreef (11-5) en tot slot Rik Speel uit een overtalsituatie weer enigszins terug te komen. Eindstand: 12-6.