Afbeelding
Foto: Frans Brocken

Actie Kerkbalans gestart

ondersteuning n Parochies en gemeenten in Nederland houden onder de naam Kerkbalans een financiële actie om het vele waardevolle werk dat zij doen te ondersteunen en in stand te houden. De opbrengsten van deze actie - die onlangs van start is gegaan - vormen de financiële basis waarop kerken, die geen subsidie ontvangen, steunen. In Leiderdorp en Zoeterwoude-Rijndijk besteden de R.K. Parochiekern De Goede Herder en de Protestantse Gemeente (Dorpskerk en Scheppingskerk) de inkomsten naast het draaiend houden van hun actieve geloofsgemeenschappen mede aan het beheer en onderhoud van hun monumentale kerkgebouwen. Ook mensen die geen lid van de kerk zijn, kunnen wat geven om die mooie karakteristieke kerk in hun dorp in stand te houden. Een bijdrage kan worden overgemaakt aan:

1. RK Parochiekern De Goede Herder op rekening NL12 RABO 0335 6021 85 o.v.v. kerkbijdrage 2017.

2. Prot. Gemeente Leiderdorp op rekening NL31 INGB 0005 1231 96 o.v.v. gift.


Vrijwilligers Goede Herder geëerd

Tekst en foto: Frans Brocken

dvd n De sluiting van de kerk De Menswording en de verhuizing naar de Meerburgkerk aan de Rijndijk Zoeterwoude, thans De Goede Herder geheten, heeft heel wat los gemaakt in de RK Parochiegemeenschap. Afgelopen zaterdag werden de vrijwilligers die nauw bij het proces waren betrokken door het kerkbestuur in het zonnetje gezet.

Hoogtepunt was een vertoning van een film, waarin enkele parochianen terugkeken op het proces van eenwording. Voortreffelijk in beeld gebracht door cineaste Maaike Hin. De restauratie van de Meerburgkerk gaf een kijkje hoe de oorspronkelijke kleurschilderingen van hun kalklaag werden ontdaan. Alle aanwezigen ontvingen een exemplaar van de DVD. Joop van Huut en Riet Heemskerk waren de eersten die een DVD in ontvangst mochten nemen. Op de foto v.l.n.r.: Maaike Hin, Riet Heemskerk, Joop van Huut en Gerard van der Hulst (voorzitter kerkbestuur).