Toptalent Calvin van Stenus staat klaar op een opslag op te vangen. | Foto: Petra le Roy
Toptalent Calvin van Stenus staat klaar op een opslag op te vangen. | Foto: Petra le Roy Foto: PR Petra le Roy

Spotvogels scoort met badmintonmanifestatie

badminton n Bezoekers van het Leiderdorpse winkelcentrum Winkelhof werden zaterdag getrakteerd op een waar bedmintonspektakel. Tegenover sportwinkel Sport2000 had de enige echte Leiderdorpse badmintonclub De Spotvogels een minibadmintonveld opgesteld waar toptalent Calvin van Stenus en zijn mede-Spotvogels Martijn Vonk, Wim Koree en Pepijn van Empelen badmintondemonstraties gaven.

Dat alles in het teken van de badmintonmanifestatie die De Spotvogels had georganiseerd om aan het winkelend publiek te laten zien dat badminton niet alleen een leuke, maar zeker ook een veelzijdige sport is, die zowel recreatief als in competitieverband gespeeld kan worden. De reacties van het publiek waren veelal enthousiast. De baan in de Winkelhof was dan ook voortdurend bezet door enthousiaste badmintonspelers, zowel Spotvogels als passanten.

Binnenkort organiseert De Spotvogels introductietrainingen voor deelnemers ouder dan 15 jaar, waarbij zowel beginners als redelijk gevorderde badmintonspelers in zes sessies de basis van het spel van badminton geleerd wordt. De sessies worden afgesloten met een klein intern toernooi waarbij het geleerde in praktijk kan worden gebracht. Deelnemers dienen zelf sportkleding en sportschoenen mee te nemen, badmintonrackets zijn in de zaal aanwezig. Deze sessie van zes introductietrainingen kost 20 euro en start op 8 maart. Bezoekers dienen zelf sportkleding en sportschoenen mee te nemen, badmintonrackets zijn in de zaal aanwezig.