Afbeelding
Foto:

Job Buddy Leiderdorp is een initiatief van en door Leiderdorpse onderne-

mers, ondersteund door de gemeente Leiderdorp. Doel is om gezamenlijk werkzoekenden in Leiderdorp sneller aan een baan te helpen.

De drijvende krachten achter Job Buddy zijn Astrid Selier van Stimulanszz, die ook de coördinator is, en René van Giezen van 071media plus. Iedere maand praten zij u via deze rubriek bij over het project. In deze eerste aflevering van 2017 kijken zij vooruit naar het nieuwe jaar.

Nieuwe kansen voor 2017

We zijn begonnen met een nieuw jaar met nieuwe kansen voor alle betrokkenen van Job Buddy Leiderdorp.

Allereerst voor de werkzoekenden die we begeleiden; zij maken dit jaar kans op een nieuwe baan met ondersteuning van de trainingen en steun van hun buddy. En dat is waar we het uiteindelijk allemaal voor doen.

Maar ook voor de buddy's, want met hun vrijwilligerswerk als buddy dragen zij een belangrijk steentje bij aan het maatschappelijk belang. Helpen van een ander heeft een positief effect en leidt tot een hogere waardering voor jezelf, je krijgt er een goed en tevreden gevoel over en voelt je beter en gelukkiger. Met het helpen van een ander help je dus ook jezelf. De buddy's ondersteunen de werkzoekenden en staan hen bij tijdens het sollicitatieproces.

En zeker ook voor de ondernemers die Job Buddy sponsoren vanuit het maatschappelijk verantwoord ondernemen: zij maken kans om vanuit de groep een nieuwe medewerker te vinden en zo te besparen op werving en selectiekosten.

Dan de gemeente Leiderdorp. Die omarmt Job Buddy en profileert zich zo als een betrokken gemeente die initiatieven vanuit de inwoners (ondernemers) die een positieve bijdrage leveren aan een maatschappelijk belang waardeert en stimuleert.

En tot slot liggen er voor de Stichting Job Buddy zelf ook kansen in 2017. Zo zijn er plannen om in samenwerking met het Sociaal Cultureel werk/Dwars een speciale groep voor jongeren op te gaan zetten. Hard nodig want de economie trekt aan, maar een deel van de jongeren is (lang) werkloos. Dit zijn vooral jongeren tussen de 18 en 27 jaar met een uitkering, jongeren zonder startkwalificatie en migrantenjongeren. Bij het Oranjefonds is een aanvraag gedaan voor financiële ondersteuning en er worden gesprekken met de gemeente voorbereid.

Stichting Job Buddy wil haar activiteiten ook verder uitbreiden naar de omliggende gemeentes. Bovendien is er een franchisemodel ontwikkeld voor projecten in gemeentes verder bij ons vandaan. De eerste gesprekken voor een Job Buddy Almere vinden op dit moment al plaats.

Met vertrouwen zien we 2017 tegemoet, Op 13 januari is een nieuwe groep van start gegaan, met twaalf werkzoekenden en twaalf buddy's. Bij de startbijeenkomst in het gemeentehuis (zie daarvoor ook het Leiderdorps Weekblad van 18 januari) was ook wethouder Olaf McDaniel aanwezig. Naast kennismaking zijn tijdens die bijeenkomst afspraken gemaakt over de methode en de aanpak. De trainingen voor de werkzoekenden en buddy's zijn inmiddels gestart.

Op vrijdag 27 januari organiseren we de eerste 'Job Coffee' van dit jaar in Brasserie Park . De deelnemers uit de eerste en de net gestarte groep zullen elkaar hier ontmoeten. De ondernemers die participeren worden ook uitgenodigd om kennis te komen maken met de deelnemers.

Steun van de media

Ten slotte willen we hierbij benadrukken dat het succes van Job Buddy niet te realiseren was geweest zonder de steun van het Leiderdorps Weekblad. De mogelijkheid die de krant geeft om maandelijks via deze kolom Leiderdorpers op de hoogte te houden van het project heeft zowel nieuwe werkzoekenden, nieuwe buddy's als sponsors opgeleverd. Wij waarderen deze mogelijkheid en de nieuwsitems die ze over Job Buddy hebben gepubliceerd ten zeerste.

Ook de bijdrage van de regionale nieuwssite en -zender Unity is niet onbelangrijk; vanaf nu gaan we de kolom ook plaatsen op de Unity website. Samenwerking met TV West staat op de rol. Maar hierover een volgende keer meer.

Volg ons ook op Facebook, de laatste nieuwtjes vind je daar en worden bijna dagelijks gepost.


ValentijnVerlorenborrel

uitnodiging n Op Valentijnsdag, dinsdag 14 februari, wordt ook dit jaar van 20.00 tot 22.30 uur de ValentijnVerlorenborrel georganiseerd in Brasserie Park aan de Van Diepeningenlaan 2 in Leiderdorp. De borrel is bestemd voor alle weduwen en weduwnaars die hun eigen Valentijn verloren hebben. Hieronder valt iedereen die - na welke samenlevingsvorm dan ook - door het overlijden van hun wederhelft alleen is achtergebleven. Het doel is op een ongedwongen wijze met elkaar te proosten op het leven, ieder met zijn of haar eigen Valentijn in gedachten.

De borrel is al een paar jaar een succes. Het is voor sommigen lastig om weer alleen ergens naar toe te gaan, maar iedereen heeft hetzelfde meegemaakt. Veel borrelgangers komen in hun eentje en dat schept een band. Iedereen kan vrij binnenlopen en even de sfeer proeven of lang(er) blijven. Mail voor meer informatie naar valentijnverloren@gmail.com.