V.l.n.r. Adri den Ouden, Caroline van der Kuijl, Arno Meijer, Wim Sangster, Heleen Nobbe en Arjen van der Kuijl. | Foto: Arno Meijer
V.l.n.r. Adri den Ouden, Caroline van der Kuijl, Arno Meijer, Wim Sangster, Heleen Nobbe en Arjen van der Kuijl. | Foto: Arno Meijer Foto: PR

Muzikale wereldreis

Concert n De wereld is heftig in beweging. Als er iets is wat over de hele wereld mensen bij elkaar brengt, is het muziek. Daarom kiest de Leiderdorpse close-harmony-groep Wednesday Evening Singers (WES) voor een kleine muzikale wereldreis voor hun concert in het Cultuurhuis de Paulus in Oegstgeest op zondagmiddag 5 februari.

De WES bestaat uit Heleen Nobbe (sopraan), Caroline van der Kuijl (mezzo-sopraan), Wim Sangster (tenor), Arno Meijer (tenor), Arjen van der Kuijl (bariton) en Adri den Ouden (bas). Al sinds de oprichting in 1994 richt de WES zich op een breed a capella repertoire, zowel klassiek als pop, folksongs en spirutals enz.

Het WES-concert van volgende week zondag heeft de titel Of All Places gekregen. En dat is niets voor niets. Het programma biedt een reis over de (muzikale) wereld. Van Zuid-Afrika naar Liverpool, van de Franse campagne naar de Engelse countryside, van Griekenland naar Georgia in de VS.

Begonnen wordt met een drietal nummers uit Afrika. Daarna volgen onder andere het indrukwekkende Funeral Ikos (naar een oorsponkelijk Griekse tekst) het aangrijpende Hide and Seek dat zich in Londen afspeel en Georgia, gezongen in een prachtig arrangement van Gene Puerling. In La Baylere hoort u de roep van Franse schaapherders en ondertussen klinkt bij de Zwitsers de Ouverture Willem Tell, uit Rossini's laatste opera.

Het concert begint om 15.30 uur. Cultuurhuis de Paulus ligt aan de Warmonderweg 2 in Oegstgeest. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de zaal à € 10 (kinderen € 5). Meer informatie over de WES op Facebook: wednesdayeveningsingers.