Kippie verhuist naar de versstraat. | Tekst &Foto: Esther Luijk
Kippie verhuist naar de versstraat. | Tekst &Foto: Esther Luijk Foto: Esther Luijk

Kippie opent nieuwe winkel in versstraat

winkel n Kippie gaat verhuizen. De goedlopende winkel in het Winkelhof gaat echter niet ver weg. Op 8 december openen de deuren van een gloednieuwe winkel in de versstraat tegenover de Albert Heijn.

De eigenaren, Peter en Daniƫlle Jansen, gaan een nieuw avontuur aan in de versstraat. De dochter van de eigenaren, Selina Jansen (21), vertelt hierover: "Het Winkelhof gaat verbouwen en de straat waar we nu zitten wordt omgebouwd tot modestraat. In de foodstraat zitten we dus beter op onze plek. Dan heb je alles bij elkaar, wel zo makkelijk."

Het is niet voor het eerst dat de familie van pand verhuist. Jansen: "Mijn ouders zijn in 1999 begonnen met een Kippiewinkel in Hilversum. Het kwam op hun pad en samen gingen ze het avontuur aan. Er waren toen nog maar zes Kippiewinkels in heel Nederland ongeveer dus het concept was nog vrij nieuw. Nu zijn er ongeveer veertig winkels in heel Nederland. Later kregen mijn ouders ons huidige pand op het oog in het Winkelhof en zijn we met de hele familie deze kant op verhuisd. In 2001 opende de winkel in Leiderdorp, dus we zitten hier alweer 15 jaar."

Familiezaak

Kippie is een echte familiezaak, het hele gezin helpt een handje mee. Jansen: "Mijn ouders zijn samen de eigenaren en ik werk zelf ook fulltime in de winkel. Mijn zusje ook af en toe in de winkel, als haar school het toelaat. Misschien dat ik later de winkel over wil nemen van mijn ouders, maar dat weet ik nu nog niet. Tegen die tijd doe ik dit werk al erg lang en ik wil wel graag voldoening uit mijn werk halen en gemotiveerd mijn werk blijven doen. Ik weet dus nog niet hoe ik er over een tijd over denk." Het concept van Kippie gaat niet erg veranderen, volgens Jansen. "In grote lijnen blijft Kippie hetzelfde. We verkopen dezelfde producten en de uitstraling van de winkel blijft ook hetzelfde. Het blijft echt herkenbaar als het vertrouwde Kippie zoals de mensen het nu kennen. Wel wordt de winkel ietsje moderner en gaan we wat meer aandacht besteden aan de Kippiepannen. De winkel wordt daar nu helemaal op aangepast zodat ze mooi uitgestald kunnen worden."

Beter leven

Het familiebedrijf hoopt in de nabije toekomst ook hun productaanbod te kunnen aanpassen. "We zijn druk bezig om al onze producten van beter leven kippen te maken. We streven ernaar dat binnen een jaar al onze producten van verantwoord gefokte kippen komen. Ook werken we al met minder E-nummers en conserveermiddelen. We gaan mee in de trend van gezonder eten en leven, maar willen hier graag nog meer mee doen de komende tijd." Donderdag 8 december opent de nieuwe Kippiewinkel de deuren. 6 en 7 december is de huidige Kippiewinkel gesloten vanwege de verhuizing. Er zijn de eerste paar dagen na de opening verschillende openingsacties voor de klanten.