Ook dit jaar is een, niet zo stille, nachtdienst in de Houtkamp.| Foto: J.P. Kranenbrug
Ook dit jaar is een, niet zo stille, nachtdienst in de Houtkamp.| Foto: J.P. Kranenbrug Foto: Esdor van Elten

Kerstnachtviering midden in de Houtkamp

kerst n Na het succes van vorig jaar organiseert de Protestantse Gemeente Leiderdorp opnieuw een kerstnachtdienst in De Houtkamp op 24 december. Het is de bedoeling om de viering dit jaar op het grote veld in het midden van het park te houden. Daar is meer ruimte, zodat bezoekers beter zicht hebben op het podium.

De organisatie wilde de kerkdienst in de openlucht vorig jaar ook al graag op het grote veld houden, maar door de vele regenbuien was het daar toen te drassig. Op de dienst kwam naar schatting ruim duizend man af en dat aantal mensen zou het zompige gras volledig kapot gelopen hebben. ,,Daarom hebben we toen, in overleg met de beheerder van het park, gekozen voor het minder natte veld vlakbij de Laan van Berendrecht'', zegt dominee Esther de Paauw, die net als vorig jaar voorgaat in de dienst. ,,Dit najaar is tot nu toe een stuk droger. We hebben goede hoop dat het dit keer wel lukt op het grote veld.'' Om ervoor te zorgen dat de bezoekers de dienst nog beter kunnen meemaken, komt er een ruimer podium voor de muzikanten. De Leiderdorpse muziekvereniging Tamarco zorgt weer voor de muziek. ,,We zijn blij dat zij enthousiast zijn. Met hun muziek zorgen zij voor een echte kerstsfeer'', aldus De Paauw. De samenzang wordt dit keer ondersteund door het Christmas Choir, bestaand uit acht zangers en zangeressen. Burgemeester Laila Driessen verleent haar medewerking en Esther de Paauw houdt een korte overdenking over de betekenis van de geboorte van Jezus.

De dienst begint om 21.30 uur, een half uur eerder dan in 2015, en duurt zo'n drie kwartier. Hieraan voorafgaand wordt er gratis warme chocolademelk en glühwein geschonken. Net als vorig jaar wordt het park sfeervol verlicht en er zijn herders, engelen en wijzen aanwezig om de weg te wijzen.

De organisatie rekende vorig jaar op een paar honderd bezoekers en was blij verrast door de grote belangstelling. De Paauw: ,,We hopen dat er dit jaar weer veel mensen komen, want de Liefde en Vrede waar het kerstverhaal van vertelt, worden pas werkelijk als mensen die met elkaar delen."

Meer informatie: www.facebook.com/kerstnachtindehoutkamp.