Afbeelding
Foto:

Job Buddy Leiderdorp is een initiatief van en door Leiderdorpse ondernemers, ondersteund door de gemeente

Leiderdorp. Doel is om gezamenlijk werkzoekenden in Leiderdorp sneller aan een baan te helpen. De drijvende krachten achter Job Buddy zijn Astrid Selier van Stimulanszz, die ook de coördinator is, en René van Giezen van 071media plus. Iedere drie weken praten zij u via deze rubriek bij over het project.

11 november 2016 stond in het teken van de eerste 'Job Coffee'. Op informele wijze, onder het genot van een kopje koffie of thee, worden de contacten onderhouden.

Informeel aan de koffie

'Job Coffee' organiseren we maandelijks in Brasserie Park. Op deze koude vrijdagochtend was het hier goed toeven. De hoge bartafels waren speciaal voor Job Buddy Leiderdorp beschikbaar gesteld. Omdat deze bijeenkomst informeel is, er sprake is van een vrije in- en uitloop en deelname vrijblijvend is, was het spannend wie er zouden komen. Via de groepsapp, waar alle deelnemers en buddy's inzitten, kwamen er al wat afmeldingen. Duidelijk was wel dat iedereen er graag bij was geweest maar dat er soms andere afspraken zijn waardoor het niet lukt.

Het eerste kopje koffie of thee werd aangeboden door Brasserie Park. Met een klein koppeltje hebben we de tijd goed besteed. Ervaringen werden uitgewisseld. "Heb je deze vacature al gezien?" – "Hoe ging je sollicitatiegesprek? "– "Heb je dat ook weleens dat je zo teleurgesteld bent door een afwijzing dat de moed je in de schoenen zakt?"

Herkenbare zaken waar iedereen die werkzoekend is mee te maken krijgt. Niet alleen in de groepsapp delen we dit soort onderwerpen met elkaar, ook worden er ervaringen gedeeld en leeft iedereen mee met degene die een sollicitatiegesprek heeft.

Tevens was het erg leuk dat we elkaar weer zagen nadat we met elkaar de buddy en sollicitatietrainingen hadden meegemaakt. Er is echt sprake van een hechte groep, een groep waarvan uit 'naast de steun en support van de buddy' veel kracht en positieve spirit vrijkomt. Samen sta je tenslotte sterk.

In januari 2017 starten we met een nieuwe groep werkzoekenden en buddy's. Het leuke is dat de Job Coffee bijeenkomsten voor iedereen toegankelijk is en blijft. Deelnemers en buddy's in voorgaande, lopende en toekomstige groepen kunnen elkaar tijdens de Job Coffee ontmoeten. Contacten leggen en onderhouden en gebruik maken van elkaars netwerk. Dit is namelijk een krachtig middel om weer aan het werk te komen.

Iedereen die op wat voor wijze ook betrokken is bij Job Buddy Leiderdorp is welkom. Zo gaan we in 2017 ook de Leiderdorpse ondernemers uitnodigen om koffie met ons te komen drinken. Hoe mooi is het om op dat moment contacten te leggen, betrokkenheid te tonen en eventueel te peilen of er wellicht een deelnemer aanwezig is die zou passen binnen de onderneming. Al voordat de vacature wordt uitgezet, is het mogelijk om op deze manier een match te maken. Voor de ondernemer kan dit een grote besparing op de werving en selectie kosten opleveren.

We begonnen deze Job Coffee met een klein groepje, maar stel je eens voor hoe het volgend jaar rond deze periode zou zijn. Dan is Job Coffee uitgegroeid tot een begrip, een lokale activiteit waar connecties worden gemaakt en waar we elkaar versterken. De motiverende werking die tot stand komt door elkaar te ontmoeten is van groot belang om uiteindelijk succesvol te zijn in de zoektocht naar werk. En dat allemaal binnen een laagdrempelige en sociale sfeer. En dat is de kracht van Job Buddy Leiderdorp!!

Wil jij ook meedoen en 'samen' sneller weer aan het werk komen? Grijp dan nu je kans en meld je aan voor de groep die in januari 2017 van start gaat. We hebben nog enkele plekken beschikbaar. Aanmelden kan door een mailtje met je cv te sturen naar jobbuddyleiderdorp@outlook.com