Afbeelding
Foto: PR

SCw, oftewel stichting Sociaal Cultureel werk, voert in Leiderdorp het jongeren- en kinderwerk uit. Eens per maand verschijnt in deze krant een speciale pagina van het SCw met informatie over de activiteiten van de stichting.


Toppertraining voor kinderen

weerbaarheid n Begin 2017 start een nieuwe Topper-training. Dit is een cursus weerbaarheid voor basisschoolleerlingen vanaf acht jaar.

SCw geeft deze cursus al vele jaren met groot succes. Kinderen en ouders hebben baat bij de training. We maken gebruik van de methodes 'Rots en Water' en NLP. Vanaf de eerste bijeenkomst werken we aan de sfeer in de groep, zodat de kinderen zich veilig en vrij voelen. Tijdens de oefeningen leren de kinderen steviger te staan. De inbreng van de kinderen is van groot belang. Ze leren onderwerpen met elkaar te bespreken en worden gestimuleerd om hulp te vragen aan elkaar, aan hun leerkrachten op school of aan hun ouders.

Een week voor aanvang van de cursus, verzorgen we een infomiddag voor de ouders. De Topper Training sluiten we af met een korte presentatie voor de ouders en een diploma-uitreiking.

SCw verzorgt deze cursus twee à drie keer per jaar. Inschrijven kan altijd. Meer info is te vinden op de website www.dwarsleiderdorp.nl.