Heel veel vrijwilligers waren betrokken bij de Halloweenactiviteiten. | Foto: Amy Blunder
Heel veel vrijwilligers waren betrokken bij de Halloweenactiviteiten. | Foto: Amy Blunder Foto: PR

Vrijwilligers welkom bij SCw en Dwars

Oproep n SCw en jongerencentrum Dwars kunnen niet zonder vrijwilligers.

Afgelopen maand hielpen vrijwilligers onder meer bij de kinderdisco, Do-it in Dwars, lampionnen maken en de Halloweentochten. Zonder hen had dit allemaal niet plaats kunnen vinden. Dat geldt eigenlijk voor bijna alles dat SCw organiseert. Daarom zijn we altijd op zoek naar nieuwe geïnteresseerden van alle leeftijden.

SCw biedt vrijwilligers de mogelijkheid om dingen te doen die bij ze passen. Vrijwilligers krijgen de ruimte om nieuwe initiatieven te ontplooien of kunnen aansluiten bij bestaande activiteiten. Ook hebben we een passend aanbod aan cursussen en trainingen voor vrijwilligers en leuke activiteiten waar je medevrijwilligers ontmoet. Heb je interesse of loop je over van ideeën, loop dan eens binnen in Dwars. Je bent altijd welkom. Je kunt ook mailen naar cjanson@scwleiderdorp.nl.

Hierbij nodigen we ook alle vrijwilligers uit voor de nieuwjaarsborrel in jongerencentrum Dwars op donderdag 12 januari om 17.30 uur.


Voetbaltoernooi in herfstvakantie         Meidenmiddag

sporten n Zoals traditie is, organiseerde het jongerenwerk van SCw in de herfstvakantie een voetbaltoernooi.

Zes teams speelden dinsdag 18 oktober, ondanks de regen en de kou, een 4 tegen 4 toernooi. De bedoeling was om het toernooi te houden in de nieuwe kooi bij de Van der Marckstraat, maar vanwege de te natte en gladde ondergrond werd uitgeweken naar de Beukenschans, waar wel gespeeld kon worden. Het werd een spannende strijd waaraan 24 gemotiveerde jongeren tussen de 12 en 16 jaar meededen.

De finale ging tussen Team Nabih en Team Jaq. De eindstand was 4-1 in het voordeel van Team Nabih dat het toernooi voor de tweede keer wist te winnen.

Ook hebben de jongerenwerkers een sportiviteitsprijs uitgereikt aan de sportiefste speler van het toernooi.

buit n Elke maandag kun je in ´De Buit´ naar de meidenmiddag. Een leuke middag waar meiden uit groep 7 & 8 van de basisschool kunnen binnenlopen en meedoen met diverse activiteiten als knutselen, koken & bakken, film kijken, internetten & gezellig kletsen. Kom gezellig langs op de Buitenhoflaan 1 (zijingang rechts) in Leiderdorp. Jongerenwerker Nadia is er elke maandagmiddag aanwezig van 14.45 tot 17.30 uur.