Joachim Jagel in actie. | Foto: PR
Joachim Jagel in actie. | Foto: PR Foto: PR

Goede zaalstart voor Velocitas

Korfbal n Velocitas is het zaalseizoen in de tweede klasse goed begonnen met een knappe overwinning op EKVA uit Aalsmeer. De drukbezochte thuiswedstrijd werd met 21-20 gewonnen.

Vanaf minuut één vlogen beide teams uit de startblokken. Door het grote aantal schoten en het constant op en neer golvende spel was de wedstrijd een genot om naar te kijken. Velocitasspelers Pieter Paardekoper en Joachim Jägel (foto) wisten door goed steunend werk van het dameskoppel Amanda Pikaar en Kelly Bavelaar de één na de andere combinatie met succes af te sluiten. Dit bleek geen overbodige luxe want na de eerste helft stond er een terechte score van 12 – 12 op het bord.

Ook de tweede helft werd een klein spektakel. Absoluut hoogtepunt was het punt van Ivar van Driel die eigenlijk op het conto van het hele vak geschreven had mogen worden. Met een aaneenrijging van steekpases en schijnbewegingen werd de verdediging van EKVA meerdere malen uitgespeeld waarna Ivar van Driel de 16 – 16 kon maken. Ivar zou in totaal tien doelpunten maken, waaronder de belangrijke twee laatste punten. EKVA kwam er niet meer aan te pas en zag Velocitas uiteindelijk met 21 – 20 winnen.