Afbeelding
Foto: PR

Bewoners Leythenrode exposeren

schildersvereniging n Tot en met vrijdag 9 december is er een gevarieerde tentoonstelling van schilderijen in de centrale hal van Verpleeghuis Leythenrode. Bewoners van Leythenrode kunnen lid worden van verschillende verenigingen, waaronder de schildersvereniging. Het afgelopen jaar hebben de schilders zich beziggehouden met verschillende technieken. Deze maand kan iedereen het resultaat bewonderen in de centrale hal.

Verpleeghuis Leythenrode is gevestigd aan de Hoogmadeseweg 55 in Leiderdorp.


Druktemakers!

themabijeenkomst n Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Leiderdorp organiseert op 8 december de themabijeenkomst 'Druktemakers' voor ouders met kinderen van 4 tot 12 jaar.

Waarom zijn kinderen druk en wanneer is druk nog 'gewoon druk'? Hoe kun je druk gedrag voorkomen? Of hoe ga je het beste met je druktemaker om? De themabijeenkomst van 8 december is een interactieve bijeenkomst waarin je als ouder leert wat de kenmerken en de oorzaken kunnen zijn van druk gedrag. Met andere ouders bespreek je hoe je in bepaalde situaties om zou kunnen gaan met het druk gedrag van kinderen en wissel je tips en trics over de opvoeding uit.

De bijeenkomst bestaat uit één avond en kost € 5,- p.p. Aanmelden kan via www.cjgcursus.nl.


Lunchconcert

Muziek n Fluitiste Clare Beesley en pianist Uzi Heymann geven donderdag 17 november van 12.45 tot 13.30 uur een lunchconcert in BplusC locatie Oude Vest 45 (ingang Hazewindsteeg) in Leiden. Op het programma staan werken van Mozart en Brahms.

De toegang bedraagt € 5,00, inclusief kopje koffie, thee en garderobe. Kaarten zijn aan de deur verkrijgbaar vanaf 12.15 uur.